» » » » Final. Un brand imens al României DISPARE. Cum s-au făcut praf 90 de ani de istorie, în doar câteva zile


La Comitetul Executiv din 6 iulie, când s-a decis barajul Chiajna - Rapid, s-a aprobat ca eventualele daune rezultate din procesul de la TAS să fie suportate integral de LPF

Decizia Tribunalului de Arbitraj în Sport de la Lausanne, de a introduce Concordia Chiajna în Liga 1 în detrimentul Rapidului, a produs haos în fotbalul românesc. Controversele se rostogolesc ameţitor, ca o roată de tren accelerat, şi nimeni nu îşi permite să dea verdicte. Rapid anunţă procese civile teribile, Dumitru Dragomir ameninţă, FRF tace, aşteptând referatul departamentului juridic. Mircea Sandu a anunţat astăzi o conferinţă de presă, dar e greu de crezut că va găsi formula care să mulţumească toată lumea.
În acest moment, e clar: Rapid nu poate juca în Liga 1 pentru că nu are licenţă. Cum termenul de înscriere în Liga a 2-a a trecut de mult (15 iulie), există temeri chiar şi privind prezenţa alb-vişiniilor în liga secundă. Sunt zvonuri că imediat cu introducerea lor în competiţie vor apărea contestaţiile oficiale, prima urmând să vină de la CSMS Iaşi. „În mod normal, n-ar trebui să fie probleme, pentru că Rapid era deja înscrisă în sezonul actual într‑un eşalon superior”, spun voci din sistem. Oficial, soluţia va fi votată în Comitetul Executiv.
Rapid are şi o altă mare problemă, legată de starea sa de insolvenţă. Planul de reorganizare, care trebuie aprobat în luna septembrie, este bazat pe banii din drepturile TV, aproximativ două milioane de euro. În acest moment, administratorul judiciar trebuie să alcătuiască alt plan, pe baza noilor realităţi financiare. Teoretic, acţionarii trebuie să acopere datoriile din primul an, în jur de 1,3 milioane de euro, însă e greu de crezut că vor scoate bani din buzunar sau vor depune scrisori de garanţie în acest sens. Ieri se zvonea că Zamfir şi Cristescu vor să vândă clubul, în discuţie fiind adus numele lui Sebastian Ghiţă (Asesoft). „Exclus, eu am alte priorităţi”, a declarat ploieşteanul pentru ProSport.
Dacă planul de reorganizare nu este aprobat, Rapid ar putea să intre în faliment, iar echipa ar fi obligată să o ia de la capăt, din Liga a 5-a, cu o altă societate.
Detalii pe prosport.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO