» » » Membrii CNA au acuzat „presiuni politice" în cazul OTV



Cinci membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului - Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Mircea Deacă şi Valentin Jucan - au dezvăluit într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, că excesele OTV în privinţa încălcării legislaţiei audiovizuale au fost cauzate de modul în care au acţionat componenţii CNA propuşi de PSD, PNL şi PRM faţă de postul patronat de Dan Diaconescu.
Onisei, Iorga, Trandafir, Deacă şi Jucan au remis epistola agenţiei Mediafax, după ce joi, în şedinţa CNA, au refuzat să vorbească de cazul OTV. Acest post a continuat campania electorală şi duminică, zi în care au avut loc alegerile parlamentare. Narcisa Iorgu a declarat că acest caz este analizat de CNA la „presiunea politică" a lui Ponta.
„Vă precizăm că noi, ca membri ai CNA, încercăm pe cât posibil tocmai să nu ne raportăm în mod discreţionar faţă de niciun radiodifuzor şi să aplicăm în mod corect şi imparţial sancţiunile prevăzute de lege în cazul în care aceasta este încălcată în funcţie de gravitatea faptelor.
În acest spirit, astăzi am refuzat să luăm parte la şedinţa de analizare a modului în care a fost reflectată ziua votului de către principalele posturi centrale de televiziune, întrucât, la data de 9 decembrie, preşedintele CNA a respins propunerea noastră de evaluare în direct a emisiunilor ce se aflau în desfăşurare pe toate posturile respective. Preşedintele CNA a susţinut că trebuie să fie analizate doar OTV şi conţinutul a două reclamaţii înregistrate la CNA", se arată în scrisoarea adresată lui Ponta.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO