» » » » » Linşarea unui adolescent român de etnie romă la Paris


Agresarea adolescentului român de etnie romă la Paris este "un act de barbarie" legat de o "răzbunare", incidentul "neputând fi redus la antagonismul între două comunităţi", a declarat procurorul responsabil de dosar, Sylvie Moisson.
"Este vorba despre un act de barbarie, de un linşare, atribuibile unui grup de indivizi. Mobilul este răzbunarea privată", a declarat, potrivit AFP, procurorul Sylvie Moisson într-o conferinţă de presă.
Darius, un adolescent român de etnie romă în vârstă de 16 ani, este în comă după ce a fost bătut de 12 indivizi care îl suspectau de furt. Adolescentul locuia împreună cu familia şi alţi romi într-o casă părăsită din cartierul Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. A fost găsit vineri seara în stare de inconştienţă, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de cartierul La Cité des Poètes.
Potrivit primelor elemente ale anchetei, adolescentul a fost răpit de un grup de indivizi, numărul acestora nefiind stabilit încă în mod cert.
Incidentul a avut loc după un jaf. "Daunele se reduc la câteva bijuterii, pentru că hoţul a fost pus pe fugă de un martor. A fost făcută o descriere care poate corespunde cu semnalmentele adolescentului sechestrat, bătut şi lăsat aproape mort în apropierea locului de unde a fost răpit. Este vorba de represalii bazate pe zvonuri", a precizat procurorul.
Lovit de multe ori în zona capului şi având plăgi la mâini şi genunchi, Darius se află de vineri la reanimare şi "prezintă importante leziuni cerebrale care implică în continuare pronosticul vital. Cadrele medicale încă nu se pot pronunţa asupra evoluţiei stării sale de sănătate", a explicat procurorul.
"A fost iniţiată o anchetă pentru tentativă de omor voluntar şi răpire în grup organizat", a adăugat procurorul.
Autorii riscă să fie condamnaţi la închisoare pe viaţă.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO