» » Doar 10 primarii din 32 au primit unda verde la angajari

Guvernul face selectie la posturile unice
Solicitarile transmise de Prefectura Bacau catre Guvernul Romaniei pentru deblocarea unor posturi unice de la nivelul administratiilor locale au fost aprobate partial. Din pacate, au fost deblocate mai mult posturi de sofer sau ingrijitori decat de contabili sau consilieri. 
Cererile care au trecut prin filtrul juridic al Prefecturii Bacau si care au ajuns pe masa Guvernului pentru deblocarea posturilor unice nu au primit toate unda verde. Dimpotriva, din cele 32 de unitati administrativ-teritoriale care au solicitat deblocari pe aceste functii, doar zece au primit recent, pe 7 decembrie, un raspuns favorabil. Nu insa pentru toate posturile solicitate. "De exemplu, Primaria Rachitoasa a solicitat deblocarea a trei posturi si au primit doar unul pentru un sofer. La fel si in cazul Serviciului Public de Evidenta a Persoanelor. Pentru toata perioada iulie - noiembrie am primit raspunsul abia acum", a explicat Nicoleta Zarnescu, purtator de cuvant al Prefecturii Bacau. 

Soferi, casieri si medici

Cele zece unitati care vor putea face angajari sunt Vultureni (doua posturi - consilier si referent la contabilitate), Rachitoasa - un post de sofer, Racaciuni - un post de bibliotecar, Pancesti - un post de casier, Horgesti - un post de casier, Gura Vaii - un post de sofer, Dofteana - un post de curier la salubritate. 
Primaria Darmanesti va angaja in curand trei oameni, doi soferi si un inspector de contabilitate, iar Primaria Moinesti - un sofer si un medic de medicina generala. Primaria Bacau a solicitat deblocarea a opt posturi. Directia de Evidenta a Persoanelor va putea angaja un singur om, respectiv un ingrijitor, iar in cabinetele medicale scolare se vor incadra trei medici si patru asistenti. Primariile ar fi avut insa nevoie de specialisti in compartimentele in care munca este impartita intre prea putin angajati. 

Cereri doar pana la finalul acestui an 
Potrivit OUG 23/2011, cererile pentru deblocarea posturilor se pot depune doar pana la 31 decembrie 2011. In lipsa unor noi reglementari, ultimele primarii care au nevoie de angajati si ale caror solicitari au fost transmise sunt Beresti-Bistrita - un post, Livezi si Pargaresti, fiecare cu trei posturi. Pentru raspunsurile restante, Prefectura Bacau a inaintat Guvernului o solicitare de reanalizare. "Potrivit raspunsului venit de la Guvernul Romaniei s-a realizat o selectie de functii conform prioritatilor si problemelor semnalate de unitatile administrativ-teritoriale. Noi am transmis motivarea completa venita de la Guvern tuturor solicitantilor din judet", a mai spus Nicoleta Zarnescu. 
Andreea Gavrila


http://www.desteptarea.ro/doar-10-primarii-din-32-au-primit-unda-verde-la-angajari.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO