» » PSD, "inghesuit" de partidele de stanga

Costica Marcu (PP-DD), Adrian Mironescu (UNPR), Virgil Mandru (PSD)
Concurenta intre social-democratii bacauani
Pentru prima oara dupa multi ani, pesedistii au concurenta pe palierul de stanga. "Pericolul" a fost sesizat in Bacau, unde social-democratii au demarat - de mai multa vreme - o campanie politica menita a identifica PSD drept singurul partid autentic de stanga. Oficialii bacauani ai UNPR si PPDD, partidele care incearca sa subtilizeze voturile social-democratilor, afirma ca PSD nu mai reprezinta demult ideea social-democrata si ca pe termen lung partidul este sortit esecului politic. In replica, liderii PSD Bacau afirma ca "partiduletele" de stanga formate in ultima perioada sunt "creatii de laborator" si ca vor disparea la fel de repede cum au aparut. 
Palierul de stanga e din ce in ce mai aglomerat, mai multe partide revendicandu-si afilierea la curentul social-democrat. Dupa ani de zile de hegemonie, PSD se vede concurat si nevoit sa imparta cu alte formatiuni politice "terenul" stangii.
In Bacau, pesedistii au sesizat riscul implicat de crearea PPDD si ascensiunea UNPR, astfel incat au demarat o campanie politica menita a identifica PSD drept singurul partid de stanga. Insa chiar si asa, "Vino in PSD sa-ti faci un viitor!" a atras un numar relativ scazut de aderenti, peste 180 de persoane alegand sa se inregimenteze in PSD. 
Liderii bacauani ai "concurentei" afirma ca partidul lui Viorel Hrebenciuc nu mai reprezinta demult incarnarea ideii social-democrate si ca in clasa politica este nevoie urgenta de partide proaspete. Costica Marcu (foto stanga), presedintele PPDD Bacau, a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca se asteapta ca dupa alegerile de anul viitor guvernarea sa fie asigurata de partide de stanga, insa - apreciaza Marcu - o stanga diferita de "ce ofera in acest moment piata". 
"Cred ca in final lucrurile se vor lamuri. Lumea astepta ceva din partea noastra, mai exact altceva. Vom fi cei mai credibili si cred ca o parte din electorat se va orienta catre noi. PSD a mai fost la guvernare. Inainte de-a ne infiinta am luat pulsul electoratului si ne-am dat seama ca pe partea stanga mai e loc de partide. Cei care sunt acum nu mai sunt credibili.
PPDD va acoperi partea stanga", a afirmat Marcu. La conferinta judeteana de alegeri, desfasurata in ultima parte a lunii noiembrie, Marcu a dezvaluit ca PPDD Bacau numara aproximativ 5800 de membri, in conditiile in care partidul are infiintate organizatii in doar 49 din cele 93 de localitati din judet. El a afirmat ca, pana la sfarsitul lui 2011, PPDD va avea organizatii locale in toate unitatile administrativ teritoriale ale judetului Bacau. 

"Nu-i vad bine"

Liderii UNPR Bacau sustin ca societatea s-a lamurit cu privire la calitatile PSD si ca eliminarea lui Mircea Geoana va duce la ruperea unei parti din partid. "Eu pe ei nu-i vad bine in perspectiva alegerilor. Opinia publica s-a cam lamurit ca doctrina lor e urmarirea intereselor personale punctuale. Oricum, pe termen lung USL va disparea, pentru ca liberalii vor fi cooptati in viitoarea guvernare", a spus Adrian Mironescu (foto centru), presedintele UNPR Bacau. Progresistii au inregimentat deja 9 primari in judetul Bacau, acestia declarand public ca vor candida din partea UNPR la localele de anul viitor. "Localele vizeaza omul, nu partidul. Comasarea alegerilor avantajeaza partidele mici. Un candidat bun, trage partidul dupa el si eu cred ca va fi, in primul rand, o lupta de candidati", a adaugat Mironescu.
La recent desfasurata conferinta judeteana de lucru, liderii UNPR Bacau au declarat ca partidul numara peste 2000 de membri in judet, formatiunea avand drept tinta electorala castigarea a 20 de primarii in judetul Bacau (inclusiv primariile Bacau si Onesti), precum si a doua mandate de parlamentari. 

"Sunt creatii de laborator"


Conducerea PSD Bacau sustine, de cealalta parte, ca noile partide autointitulate de "stanga" sunt doar simple "creatii de laborator". Virgil Mandru (foto dreapta), seful organizatiei municipale a PSD si promotorul campaniei "Vino in PSD sa-ti faci un viitor!", afirma ca menirea PPDD si UNPR este de a rupe din voturile stangii. "Prin diferite metode se incearca ruperea voturilor de stanga. In Romania sunt doar doua partide autentice - PSD si PNL. Restul partidelor sunt facute in laborator si au menirea de a insela electoratul. Au inceput campania electorala si scopul acestor partide este sa rupa voturi inclusiv de la PRM, de la Gigi Becali. Electoratul autentic de stanga este cu noi, nu cu ei", a declarat Mandru, cu referire la impactul PPDD si UNPR asupra zonei de stanga a esichierului politic. 
Lucian Bogdanel


http://www.desteptarea.ro/psd-inghesuit-de-partidele-de-stanga.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO