» » » Fostul deputat Gabriel Bivolaru, REŢINUT de procurori pentru furt de produse petroliere şi evaziune fiscală


Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reţinut, luni, de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare.
Gabriel Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii din Constanţa în noaptea de dumincă spre luni, în urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii trăgând mai multe focuri de armă, au spus sursele citate.
Bivolaru este suspectat de sustragere de produse petroliere pe care mai apoi le introducea în circuitul comercial. Bivolaru a operat în cadrul unei reţele formate din nouă persoane. În cadrul operaţiunii de reţinere poliţiştii au folosit focuri de arme, însă nu asupra lui Gabriel Bivolaru. 
Gabriel Bivolaru şi ceilalţi suspecţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă în jurul orei 13.
Procurorii urmează să ceară instanţei Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Bivolaru şi a celorlalţi suspecţi din acest dosar.
Prejudiciu de peste 1 milion de lei. "Era foarte inteligentă manevra. Camioanele stăteau la încărcat toată noaptea"
Prejudiciul produs de gruparea coordonată de fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut pentru evaziune fiscală, depăşte un milion de lei, ţiţeiul furat din conductele Conpet fiind transportat la o rafinărie care funcţiona ilegal în Năvodari, de unde apoi intra fraudulos în circuitul comercial.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, inculpaţii furau ţiţei din conductă folosind instalaţii artizanale de perforare, după care încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone, disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară, de unde erau transferate într-o cisternă, apoi îl duceau în depozitele unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari. Acolo, produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru.
Procurorul care a instrumentat cazul, Teodor Niţă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că acţiunea de monitorizare a acestei grupări a început la sfârşitul lunii mai, în urma unei informaţii, iar de atunci s-a început supravegherea inculpaţilor care furau ţiţeiul dintr-o conductă aflată în zona localităţii Nisipari.
"Era foarte inteligentă manevra. Camioanele stăteau la încărcat toată noaptea pentru că dacă ar fi dat drumul la presiune, ar fi apărut scăderi. Aşa, la 0,1 bari nu apăreau modificări pe grafic, deci era foarte greu observabil de cei de la Conpet. După care ajungea la Năvodari, la o rafinărie funcţională, dar neautorizată", a precizat Teodor Niţă.
La începutul lunii iunie, inculpaţii au mutat operaţiunea în zona comunei Cumpăna, unde montaseră alte instalaţii artizanale.
"O chestiune de o ingeniozitate tehnică incredibilă: prin conducta de 25 de ţoli a Conpet au făcut bypass în conducta de 20 de ţoli a Conpet şi din aceasta au scos, printr-o canalizare, undeva în câmp, la vreo doi kilometri, sub o cultură de floarea soarelui. Putea să se are liniştit acolo pentru că brăzdaru plugului nu deranja pe nimeni", a mai spus procurorul.
Potrivit acestuia, ţiţeiul ajungea apoi în maşini cu rezervoare de mare capacitate, care îl transportau până în zona localităţii Techirghiol, unde era transferat într-o cisternă ce ducea apoi petrolul la rafinăria din Năvodari, fiind transformat într-o benzină de proastă calitate. Aceasta ajungea apoi în circuitul comercial, însă anchetatorii nu au stabilit încă modul în care era comercializat combustibilul.
Prejudiciul probat până în prezent de anchetatori este de 1,1 milioane de lei.
Detalii in

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO