» » » Mondialul va face doi ani de pușcărie


Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, va petrece următorii doi ani în închisoare. Instanța Supremă a menținut condamnarea dispusă în martie 2012, de către Tribunalul Olt. Bercea a fost acuzat de evaziune fiscală și de spălare de bani.

Sandu Anghel a fost trimis în judecată în anul 2011, fiind acuzat de spălare de bani și de evaziune fiscală în formă continuă, iar pe 13 martie 2012, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, decizie menținută joi de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Ancheta a stabilit că, în perioada 2001-2005, Bercea Mondial a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare în sumă de 50.803.591.400 de lei vechi, în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi firmele beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale.
Inculpatul a fost acuzat, de asemenea, că a distrus sau ascuns actele contabile aparţinând celor cinci societăţi al căror asociat şi administrator a fost. El ar fi procedat astfel penttru a îngreuna şi obstrucţiona controlul fiscal.
Bercea Mondial a mai fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare cu executare într-un alt dosar. El a fost acuzat că și-a înjunghiat nepotul, Ionuț Anghel, zis Mercedes.
Decizia magistraților de la Tribunalul Olt nu este însă definitivă, dosarul privind tentativa de omor fiind pe rol la Curtea de Apel Craiova, iar următorul termen al procesului va avea loc pe 23 aprilie, anul acesta.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO