» » Politistii fac perchezitia informatica in cazul Dinu Damaschin


 Politistii vizioneaza toate inregistrarile gasite in locuinta lui Damaschin din Bacau – perchezitia informatica se desfasoara in prezenta inculpatului si a avocatului apararii – anchetatorii cauta noi probe incriminatorii
Lucratori ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Bacau au inceput perchezitia informatica in cazul Dinu Damaschin.
“Politistii vizioneaza CD-urile ridicate din locuinta Damaschin, iar perchezitia informatica se desfasoara in prezenta clientului meu. Acesta spune ca nu cedeaza presiunilor si isi sustine in continuare nevinovatia. El se afla in continuare in greva foamei, iar vineri va fi supus unui nou control medical”, a declarat Petre Ivascu, avocatul lui Dinu Damaschin.
Acesta se afla in stare de arest preventiv in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva (CRAP) al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau. Damaschin a declarat ca nu va renunta “nici in iad, nici in rai” sa-si sustina cauza, spunind in repetate rinduri faptul ca dosarul sau este o facatura si ca totul este o razbunare pentru aparitiile sale in presa mondena.
Damaschin a intrat in greva foamei dupa ce magistratii de la Tribunalul Bacau au aprobat cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva. “Persoana in cauza este supravegheata zi de zi de medicul institutiei pentru ca acesta refuza hrana”, a declarat inspectorul Narcisa Butnaru, purtator de cuvint la IPJ Bacau.
Dinu Damaschin si alte doua persoane au fost retinute de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pe 22 decembrie 2011, acestia fiind cercetati pentru savirsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori. Procurorii DIICOT au stabilit ca cei trei faceau parte dintr-un grup infractional organizat, care actiona pe raza municipiilor Bucuresti si Bacau.
Procurorii au stabilit despre Dan Constantin (Dinu) Damaschin, 55 ani, liderul gruparii, Eugen Mereuta, 40 de ani si Claudiu Ciuca, 35 de ani, faptul ca au recrutat prin inselaciune, amenintare si violenta, mai multe victime, unele minore, in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei.
Una dintre “victimele” lui Damaschin a fost si bacauanca Monica Gabor. Fetele traficate de Damaschin erau obligate sa se prostitueze in imobile situate in zone ultracentrale din Bucuresti. Procurorii DIICOT spun ca tinerele erau alese cu predilectie din familii cu posibilitati financiare reduse si erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere in modelling sau televiziune, inculpatul prezentindu-se drept o persoana influenta in acest domeniu.
La acest moment, avocatul lui Damaschin spune ca cercetarea penala este secreta, urmind ca la finalizarea anchetei sa se intocmeasca un proces verbal de prezentare a cazului. Pina de expirarea celor 29 de zile de arest, Damaschin trebuie sa-si probeze nevinovatia, sa ceara audierea martorilor si sa se confrunte cu partile vatamate.
Monica Gabor, martor cheie in dosarul Dinu Damaschin
Unul dintre martorii cheie ai dosarului in care este cercetat Dinu Damaschin este fosta doamna Columbeanu, bacauanca Monica Gabor. Aceasta a dat cu subsemnatul in acest caz depunind marturie impotriva autointitulatului ei parinte adoptiv. Monica Gabor le-ar fi spus procurorilor ca la virsta de 16 ani a fost recrutata prin înselaciune, în vara anului 2003, de catre Damaschin Dan Constantin, pe care l-a cunoscut sub numele de Dinu Damaschin.
Acesta i-ar fi promis ca îi gaseste o slujba si sub contextul acestei promisiuni si-a asigurat controlul asupra ei prin gazduirea la locuinta proprie, obtinind acceptul familial prin diferite motivari neadevarate, privind perspectiva unei slujbe pe litoral. Prin constringeri ulterioare, cu violenta fizica si psihica a încercat sa o plaseze catre diferiti clienti influenti, din lume ainterlopa a Bacaului si din Capitala. Printre cei indicati au fost Ovidiu Hassan sau Cristi Tanase, cel din urma reusind sa o abuzeze sexual.
Damaschin s-ar fi ales in urma afacerii cu suma de 200 dolari. Declaratiile apartin procurorilor in expunerea care a stat la baza cererii de arestare preventiva a lui Dinu Damaschin. Monica le-ar mai fi spus procurorilor, conform presei centrale si Pro TV, ca a fost pusa de Damaschin sa isi cheme si sora, Ramona Gabor. Monica Gabor ar mai fi declarat ca prin Damaschin si Hassan a ajuns la Bucuresti la nunta lui Vali Vijelie, unde a participat si Nutu Camataru.
Scandalul despre viata fostei doamne Columbeanu a aparut chiar inaintea nuntii ei cu miliardarul de la Izvorani, cand toata lumea se astepta ca nunta sa nu mai aiba loc. Atunci cei doi au discutat si au decis sa mearga mai departe, Irinel Columbeanu avind incredere in viitoarea lui sotie ca ea nu a fost decit o victima in tot acest scandal. (C.S.)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO