» » Scoala pusa pe chituci

Elevi sacrificati si ore prin vecini

Scoala „Emil Racovita” din Onesti se inchide. Dupa vacanta intersemestriala, incepand cu 7 februarie, toti elevii unitatii de invatamant vor invata in conditii improvizate, intr-un fost internat al unui colegiu din oras. Asta, in plin proces educational, in plina iarna. Totul din cauza unor lucrari capitale care sunt deja incepute.

Situatie fara precedent la Scoala “Emil Racovita” Onesti. In plin an scolar, in plin proces de educatie si, mai ales, in plina iarna, elevii unitatii de invatamant sunt obligati sa paraseasca scoala si sa sustina cursurile la peste 5 kilometri distanta, in conditii improvizate. Incepand cu 7 februarie, dupa vacanta intersemestriala, activitatea scolii se va desfasura la Colegiul Tehnic “Petru Poni”, unde se vor muta cu totii, elevi si cadre didactice.

Santier in scoala

Scoala “Emil Racovita” Onesti s-a transformat de mai bine de doua luni intr-un adevarat santier. Asta dupa ce s-a reusit atragerea unor fonduri importante pentru realizarea unor lucrari capitale de reabilitare si renovare. In tot acest timp, elevii au stat in frig, au inghitit praf, s-au trezit cu tavanul de la etajul II in cap, dupa ce au inceput si lucrarile la acoperis, au desfasurat orele in zgomot de ciocane si picamere, au suportat gerul de afara atunci cand s-a schimbat si tamplaria de la ferestre cu termopan. Directorul scolii a fost nevoit sa-si mute biroul in sala de sport, cursurile de la etajul II nu
s-au mai tinut, copiii au fost inghe­suiti in clasele de la parter si etajul I, intreaga activitate scolara din unitatea de invatamant a fost data total peste cap. Acum, scoala e doar un morman de fiare si schele, in mijlocul terenului de sport troneaza o ditamai macaraua, geamurile sunt montate fara finisaje, peretii sunt crapati, pe holuri e praf si multa mizerie.

370 de elevi sacrificati

Cei 370 de elevi sacrificati vor devenit astfel navetisti. Primaria a luat decizia de a-i inghesui pe toti, in 20 de sali, la un fost internat al Colegiul Tehnic “Petru Poni” tot din Onesti. “Avem la dispozitie doar etajele III si IV. Vom transporta bancile, speram sa incapa si 30 de elevi pe clasa. Nu avem ce face. Tablele vor fi si acelea montate undeva, speram sa ne descurcam. Oricum, noi ne-am luptat cat am putut, dar fara nicio rezolvare”, ne-a declarat suparata prof. Aurora Soho­doleanu, directorul Scolii “Emil Racovita”. Si ca tabloul sa fie complet, primaria va asigura transportul doar pentru elevii din ciclul primar. “Vor fi trei autocare, care vor asigura transportul pentru elevii din clasele I-IV, de la opt dimineata, din fata scolii, si de la 12.00, la pranz. Este o situatie neplacuta, dar speram sa terminam lucrarea pana la in­ceperea anului scolar viitor. Vom face toate eforturile sa terminam mai repede”, a confirmat si Constantin Florian, viceprimarul municipiului Onesti.

Parinti intrigati

Cei mai suparati sunt parintii copiilor care invata la “Emil Racovita”. I-am intalnit pe multi dintre ei intr-o joi dimineata, la primele ore. “Nu se poate asa ceva. Ne chinuie pe toti. Sunt copii mici, cum sa-i muti asa, de colo-colo, ca pe niste saci de cartofi. Noi ne-am intrebat cu totii: de ce nu s-au facut aceste lucrari pe timpul vacantelor scolare? Asta vara nu am vazut pe nimeni sa dea o bidinea cu var pe pereti. S-au trezit acum sa darame scoala”, ne-a declarat itrigata Anica Vladimir, bunica unei fetite din clasa a II-a. “Pentru baiatul meu poate ca e mai usor, ca e in clasa a VIII-a. Se va trezi si el mai devreme cu o jumatate de ora, sa ajunga pe jos pana la «Petru Poni», dar am emotii mari ca toate aceste schimbari il va afecta acum, ca trebuie sa se pregateasca pentru Evaluarea Nationala”, ne-a spus si Adina G., parinte. “Este o lucrare prea ampla, care necesita mult timp”, a mai adaugat viceprimarul Florian. “Plecam acum din casa noastra, dar poate ca ne vom intoarce anul scolar viitor in casa noua”, a conchis dezamagita si directorul Sohodoleanu.
Roxana Neagu

http://www.onestiexpres.ro/scoala-pusa-pe-chituci.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO