» » » » » Ajutor pentru familiile afectate de explozia de la Oneşti



În urma exploziei care a avut loc luni, 31 martie, la blocul de pe strada Victor Babeş, nr. 12, din Oneşti, primarul Laurenţiu Neghină a convocat  o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Aleşii au votat proiectul privind acordarea unui ajutor financiar de urgenţă persoanelor afectate în urma exploziei. 

Persoanele şi valoarea ajutorului financiar acordat fiecărei persoane afectate în urma exploziei imobilului vor fi stabilite prin dispoziţia primarului municipiului Oneşti. „Cetăţenii care au suferit pagube ca urmare a efectelor unui dezastru sau ale unui conflict armat ori ca urmare a executării intervenţiei de către serviciile de urgenţă au dreptul la ajutoare de urgenţă şi la despăgubiri, după caz – prevede art.18 din Legea nr. 481/2004 privind protecţia civilă. Despăgubirile se acordă în urma solicitării scrise a celui prejudiciat, adresată primarului, pe baza actului de constatare întocmit de organele competente şi a hotărârii consiliului local, din fondurile prevăzute În bugetul local cu această destinaţie sau din cele aprobate prin hotărâre a Guvernului”. (Adina PELIN)

Pe firul evenimentelor

Ca după bombardament. Aşa arată cel puţin etalul I al blocului de garsoniere de pe strada Victor Babeş din Oneşti, în urma unei explozii care l-a zdruncinat serios luni dimineaţa. Deflagraţia a avut loc în garsoniera unui bărbat de 57 de ani, în care se mai aflau un alt bărbat, de 56 de ani, şi o femeie de 46 de ani. Imediat, la locul producerii exploziei s-a deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu două autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu 11 pompieri militari. La sosirea forţelor de intervenţie, la faţa locului s-a constatat faptul că în urma exploziei au rezultat trei victime şi au fost afectate uşile şi geamurile de la 11 garsoniere situate la etajul I al imobilului. 

De asemenea, a fost afectat şi un geam lateral al unui autoturism. Explozia nu a fost urmată de incendiu. „A fost ca la cutremur. S-a simţit în tot blocul. Uşa de la ei a fost aruncată pe holul de la etaj şi toate geamurile s-au spart. Am cerut de mult timp Primăriei să ne tragă şi nouă gaze, şi uite unde s-a ajuns”, spune, cu năduf, una dintre vecine. Două dintre victime au fost preluate de către ambulanţa SMURD şi transportate la Spitalul Municipal Oneşti, unde proprietarul a fost internat cu arsuri de gradul I şi II la faţă şi membre, celălalt bărbat cu arsuri de gradul I şi II pe toată suprafaţa corpului, iar femeia cu arsuri de gradul I şi II la mâini şi torace, pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului, şi şoc traumatic.


Medicii spun că starea pacienţilor este stabilă şi că sunt în afara oricărui pericol. „Pentru stabilirea cauzei probabile şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, spune lt. Andrei Grecu, ofiţer de relaţii publice al ISUJ Bacău, se va forma o comisie mixtă alcătuită din reprezentanţi ai ISUJ Bacău, ai Inspectoratului Judeţean în construcţii Bacău, ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Oneşti, precum şi ai distribuitorilor de energie electrică şi gaze”.

Blocul de pe Victor Babeş a fost construit în anul 1985 şi are 83 de garsoniere. (Florin CRĂCIUN)




About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO