» » » » Chişinău: Guvernul Leancă a primit vot de încredere în Parlament



Procedura de vot a fost nominală. Fiecare din cei 101 deputați a fost invitat la microfon pentru a-și expune opțiunea „Pro” sau „Contra” învestirii noului Guvern. Liberalii din grupul Ghimpu s-au abținut de la vot.

Noul Guvern a fost votat de către noua Coaliție de Guvernare Pro-Europeană. Mai exact, votul de încredere a fost acordat de 31 deputați din PLDM, 15 deputați PD, 7 deputați din grupul Hadârcă, dar și de 3 deputați din grupul Mișin, deputații Veronica Abramciuc și Segiu Sîrbu.
Primul-ministru a prezentat și Programul de Guvernare, care a fost aprobat de către parlamentari.
Premierul Iurie Leancă și membrii Cabinetului de Miniștri vor fi învestiți oficial în funcție vineri, la Reședința de Stat.
Partidul Liberal Democrat (PLDM) , Partidul Democrat (PDM) şi o parte din deputaţii Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova au semnat, joi, constituirea unei noi majorităţi parlamentare - Coaliţia Pro-Europeană (CPE) - care este a treia alianţă de guvernare de la Chişinău în mai puţin de patru ani. Documentul de constituire a CPE a fost semnat de 53 de deputaţi din cei 101 deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova.
Tot joi, înainte votului pentru Guvernul de la Chişinău, Legislativul l-a ales pe Igor Cormnan în funcţia de preşedinte al Parlamentului.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO