» » » » Erupţie iminentă a vulcanului Copahue din Chile. Locuitorii de la poalele muntelui sunt evacuaţi (VIDEO)



Guvernul din Chile a trimis armata pentru a-i evacua pe locuitorii din satele de la poalele vulcanului activ Copahue, aflat la 500 de km sud de capitala Santiago.Seismologii Insitutului Naţional de Geologie au declarat cod de alertă roşu - erupţie iminentă. În regiune, sunt zilnic zeci de cutremure.

Soldaţii evacuează mai întâi aproximativ trei mii de oameni care locuiesc pe o rază de 25 de km în jurul vulcanului. Primii au fost femeile şi copiii. Au avut voie să-şi ia cu ei doar strictul necesar.
Deocamdată, militarii nu au folosit forţa, deşi evacuarea este obligatorie. Încearcă să-i convingă pe oameni. Nici mort nu plec de pe pământul meu. Am furaje, păsări şi oi. Dacă va fi într-adevar o erupţie, ei bine, atunci voi pleca. Dar nu înainte, spune un localnic.
În regiune se află două centrale hidroelectrice. Încă nu şi-au încetat activitatea, dar lacurile de acumulare care asigură funcţionarea lor sunt evacuate în regim de urgenţă. În spatele barajelor trebuie să rămână cât mai puţină apă pentru a evita o catastrofă în caz de prăbuşire.



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO