» » » » Pictorul onestean Lica Chitcan cucereste Italia



Pictor si interpret de muzica folk, dar si presedinte al Uniunii Artistilor Plastici (UAP) Onesti, Lica Chitcan a avut succes de fiecare data cand a fost in Italia. Aproape an de an, artistul onestean isi expune lucrarile la Roma, acolo unde a mai realizat si ample fresce in cladirile istorice, aflate in patrimoniul cultural national al Italiei sau chiar in cel mondial. Insa, anul acesta, succesul inregistrat de Lica Chitcan a atins cote foarte inalte. Aflat chiar acum in Italia, artistul onestean va avea nu o singura expozitie, ci patru sau cinci, si nu doar la Roma, ci si la Anguillara Sabazia si in alte locatii, galerii de arta, muzee etc.

Activitatea lui Lica Chitcan in Italia a inclus nu doar pictura, ci si recitalurile muzicale, sustinute impreuna cu sotia lui, Cristina Cioca Chitcan, si alti muzicieni italieni. Atistul din Onesti va fi prezent si la Vatican, in cadrul unei expozitii la care el va participa cu un portret al papei. In plus, Lica Chitcan a dezvoltat si o frumoasa relatie de prietenie cu faimosul fotograf si pictor italian Carlo Riccardi, prieten bun cu celebrul regizor Federico Fellini, dar si cu ultimii 6 papi de la Vatican. Legaturile culturale ale lui Lica Chitcan in Italia s-au extins la jurnalisti renumiti, cum ar fi Ugo Milana, muzeografi, profesori de muzica sau scriitori, iar numele artistului onestean a inceput sa apara din ce in ce mai des in presa italiana.
Expozitie la Anguillara Sabazia
Muzeul culturii din Anguillara Sabazia, o frumoasa statiune aflata la circa 20 de kilometri nord de Roma, gazduieste expozitia lui Lica Chitcan, intitulata “Fiori per Anguillara”.

Manifestarea a fost organizata in colaborare cu Primaria Anguillara Sabazia, UAP Onesti, Asociatia Scuola Orchestra, Asociatia culturala Sabate, organizatia centrala din Romania a Uniunii Artistilor Plastici, Asociatia culturala Alter Ego Arte, Anna Cojoc, Nicola Buffa, Muzeul Graziarosa Villani, Daniela Rossi si alte institutii culturale si artisti din Italia. Expozitia include in special tablouri cu flori, pe care Lica Chitcan le-a realizat atat la Onesti, cat si in Italia, dar si peisaje lucrate zilele acestea. In deschiderea manifestarii, marele compozitor si profesor de chitara Nicola Buffa va sustine un microrecital, in repertoriu figurand piese de chitara clasica. Zilele trecute, Nicola Buffa si Lica Chitcan au sustinut si un spectacol in Anguillara Sabazia, impreuna cu Cristina Cioca Chitcan, formatia scolii de muzica din localitate, trei chitaristi si o solista vocala. La vernisajul din aceasta seara va lua cuvantul si Carlo Riccardi, care va vorbi despre Lica Chitcan si despre lucrarile realizate de acesta. Carlo Riccardi a facut deja o postare pe Facebook, unde a prezentat si un tablou realizat de Lica Chitcan, o reproducere cu “Cina cea de taina”, a lui da Vinci. “Carlo mi-a spus ca florile pictate de mine sunt frumoase, dar ca ma situez in randul marilor pictori ai lumii la reproduceri; sunt cuvintele lui”, ne-a povestit Lica Chitcan. Intr-adevar, in postarea sa, Carlo Riccardi spune urmatoarele, despre Lica Chitcan: “Il piu grande copista del mondo e venuto in Italia con sette pittori”.Despre minunata prietenie dintre Carlo Riccardi si Lica Chitcan, care dureaza de peste un an de zile, veti putea citi si in articolele urmatoare din Presa Onestilor, unde veti afla informatii si despre celelalte expozitii ale artistului onestean, inclusiv cea de la Vatican si cele din Roma. “Dupa cinci zile, voi lua lucrarile expuse la muzeu si le voi expune intr-un alt sediu, dar tot in Anguillara, apoi, pe 3 sau 4 mai le voi expune si la Roma, in galeria <>, a lui Carlo Riccardi, de la agentia Agrpress”, ne-a mai spus Lica Chitcan, presedintele UAP Onesti.
Florin TANASE

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO