» » » Casa Albă îi dă replica lui Putin pe tema 'excepţionalismului' american



Casa Albă a ripostat joi la un argument al preşedintelui Vladimir Putin care şi-a exprimat îndoiala în legătură cu caracterul 'excepţional' al Statelor Unite, afirmând că, 'spre deosebire de Rusia', Washingtonul apără drepturile omului, în special în Siria, informează AFP.


În timp ce negocierile ruso-americane privind arsenalul chimic sirian demarau joi la Geneva, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney, a dat asigurări că 'Rusia este singură şi izolată' atunci când acuză opoziţia siriană că a comis atacul cu arme chimice pe 21 august. 

Joi, cotidianul New York Times a publicat un articol semnat de Putin în care liderul de la Kremlin afirmă că rebelii sirieni, şi nu armata regimului condus de Bashar Al-Assad, au folosit arme chimice luna trecută în apropiere de Damasc, pentru a provoca intervenţia Statelor Unite. 

Preşedintele rus îşi încheie editorialul cu o lovitură adusă mândriei naţionale americane, spunând că 'nu este de acord cu argumentul dezvoltat (de Obama) cu privire la exceptionalismul american'. 

Marţi, în cursul unui discurs adresat naţiunii cu privire la Siria, liderul de la Casa Albă a afirmat: 'Cred că ar trebui să acţionăm. Este ceea ce face ca Statele Unite să fie diferite. Este ceea ce ne face excepţionali'. 

'Este extrem de periculos să îi încurajezi pe oameni să se considere excepţionali', a declarat Putin. 

Joi, Carney a explicat că Statele Unite 'nu au fost luate prin surprindere de afirmaţiile preşedintelui Putin. Adevărul este că Rusia oferă un contrast izbitor care arată de ce Statele Unite sunt excepţionale'. 

'Spre deosebire de Rusia, Statele Unite apără valorile democratice şi drepturile omului în ţara noastră şi în lume şi credem că securitatea noastră (...) este sporită atunci când un dictator nu îşi mai poate omorî copiii prin gazare', a subliniat el. 

Carney a mai afirmat că 'este o mare ironie să publici un asemenea editorial, pentru că asta reflectă tradiţia cu adevărat excepţională a libertăţii de exprimare în ţara noastră'. 

'Nu este o tradiţie împărtăşită de Rusia şi este un adevăr că libertatea de exprimare s-a erodat în ultimii 12 ani în Rusia', a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând aluzie la perioada care a trecut de când Vladimir Putin a ajuns la conducerea ţării. AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO