» » » » Intervenţia SUA în Siria este iminentă


Folosirea de către Regimul Assad a armelor chimice împotriva opozanţilor echivalează cu depăşirea "liniei roşii", a declarat cu scurt timp în urmă Barack Obama şi impune schimbarea regulilor de joc. „Game Changer" a denumit preşedintele american confirmarea informaţiilor potrivit cărora mai multe loturi de civili au fost trataţi pentru expunere la gaz sarin.
Şi premierul britanic, David Cameron, a declarat în această dimineaţă că nu mai pot fi tolerate crimele de război din Siria. Pe acest fond analistul britanic Fawez Gerges afirmă că intervenţia militară iminentă în Siria este o certitudine. „Americanii pregătesc terenul pentru o acţiune militară de proporţii. Aceasta nu mai este o chestiune de dacă ci o chestiune de când. Şi cred că răspunsul este foarte curând", a declarat Gerges pentru CBS.
Oficialii de la Damasc neagă utilizarea armelor chimice în conflictul siriano-sirian şi acuză comunitatea internaţională de o intoxicare mediatică de tipul celei anterioare intervenţiei americane în Irak. Reamintim că până în prezent în cei doi ani de război civil din Siria, potrivit surselor oficiale, cca 80.000 de persoane şi-au pierdut viaţa (peste jumătate civili) şi mai mult de două milioane au fost nevoite să ia calea pribegiei.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO