» » » » RAFO CAUTĂ PARTENERIATE PENTRU A-I MENȚINE LA LUCRU PE SALARIAȚI


Rafinăria a disponibilizat, recent, 475 de angajați, dar mai are 438
Petru DONE
Consiliul de Administrație al societății Rafo Onești caută, împreună cu organizația de sindicat, alternative pentru dezvoltarea unor activități pe teritoriul rafinăriei care să dea posibilitatea păstrării celor aproape 450 de salariați pe care îi mai are, indiferent de hotărârile pe care le va adopta curând acționarul majoritar. Consiliul de Administrație pregătește convocarea Adunării Generale a Acționarilor, în care se așteaptă ca acționarul majoritar să decidă definitiv cursul pe care îl va urma societatea, având în vedere situația neclară cu privire la implementarea proiectului de modernizare-investiții și repornirea instalațiilor.
În acest sens – ne-a declarat președintele Sindicatului Rafinorul, Ion Marian -, Rafo va pregăti unele mici proiecte pentru diverse parteneriate și pune la dispoziție aproximativ 100 de hectare de teren, infrastructura de rețele de apă, canalizare, energie electrică și gaze și sistemul de epurare a apelor uzate, dar și pe cei circa 450 de salariați.
“O parte dintre problemele Rafo – a precizat Ion Marian -, cumulat cu găsirea unor alternative de colaborare, au fost prezentate luni, 25 februarie, prefectului, subprefectului și președintelui Consiliului Județean Bacău. Toți cei trei responsabili majori la nivelul județului s-au arătat îngrijorați de aspectele economice din zona Onești, aspecte care se răsfrâng asupra componentei sociale și ne-au asigurat de sprijinul lor total pentru identificarea și implementarea unor astfel de proiecte.”
Ion Marian a mai subliniat că administrația Rafo și conducerea organizației de sindicat este conștientă de drama apărută la nivelul componentei de personal odată cu disponibilizarea a 475 de salariați. “Absolut tot ce s-a întâmplat și urmează sa se întâmple cu societatea și cu salariații ei a ținut și va ține cont de hotărârile pe care acționarul majoritar le-a adoptat și urmează a fi adoptate.” – a opinat liderul sindicatului.
Reamintim cititorilor noștri declarația pe care acționarul majoritar, Iakov Goldovskiy, a făcut-o, la sfârșitul anului trecut, ca răspuns la o solicitare a sindicatului de la Rafo cu privire la soarta întreprinderii în viitorul apropiat: “Am făcut și fac tot posibilul pentru rezolvarea situației dificile a rafinăriei și recurg, în acest sens, la toate metodele și posibilitățile – a spus, recent, acționarul majoritar, Iakov Goldovskiy. Având în vedere situația salariaților și solicitările dumneavoastră, nu am recurs la concedierea colectivă în luna noiembrie a anului trecut, sperând că vom reuși să îndreptăm situația și să ieșim din criză.
Din păcate, sunt nevoit să constat că în această etapă Petrochemical Holding (societatea care deține pachetul majoritar de acțiuni la Rafo – n.r.) și-a epuizat resursele de finanțare pentru păstrarea forței de muncă și este nevoită să întrerupă, temporar, finanțarea cheltuielilor neproductive ale rafinăriei și să recurgă la conservarea totală a proceselor curente în vederea posibilității reanimării producției în viitor. Și, totuși, toate acestea nu înseamnă că suntem dispuși să pierdem Rafo. Se lucrează și acum la salvarea rafinăriei, dar oricare dintre variantele studiate de noi va fi adoptată doar când vom fi convinși că am eliminat toate riscurile de a spori pierderile noastre, care deja aatăzi sunt imense.”


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO