» » » » COMANESTI: „TUN” DE 10.000.000 DE EURO


Patroana unei foste fabrici de lumânări din Comăneşti a făcut împrumuturi fictive în numele angajaţilor şi a fugit cu banii – directoarea băncii de unde s-au efectuat creditele a fost concediată u cu tot cu dobânzi şi penalităţi, prejudiciul se ridică la 10.000.000 de euro
Peste o sută de salariaţi de la o fostă fabrică de lumânări din Comăneşti riscă să rămână pe drumuri, după ce patroana la care lucrau a făcut împrumuturi fictive uriaşe în numele lor. Totul a început în anul 2007, când patroana fabricii a reuşit să obţină de la o unitate bancară mai multe credite pentru persoane fizice în numele angajaţilor săi, unele dintre acestea depăşind chiar 30.000 de euro. Pentru a obţine acest lucru, femeia a prezentat şi adeverinţe de salariat false, cu salarii exorbitante. De exemplu, pentru unul dintre credite, la dosar a fost ataşată o adeverinţă de venit al unui sondor, din care reieşea că acesta ia în mână, lunar, 7.600 de lei, iar în cazul persoanelor cu funcţii de conducere salariul depăşea, pe hârtie, 10.000 de lei lunar.
Majoritatea celor păgubiţi spun că împrumuturile s-ar fi făcut fără ştirea lor, dar sunt şi câţiva care recunosc că au acceptat să semneze fără să ştie ce au semnat, dar susţin că altcineva ar fi luat credite în numele lor. Toate, însă, cu adeverinţe de venit falsificate. Problemele au început la un an după acordarea creditelor, când firmele de recuperare a datoriilor au început să le bată la uşă, iar oamenii au intrat la bănuieli. Au făcut plângeri la poliţie, s-au adresat instanţei de judecată, dar fără niciun rezultat. Între timp, fabrica de lumânări din Comăneşti a dat faliment, iar proprietara a dispărut fără urmă.
De curând, foştii angajaţi s-au trezit cu popriri pe conturi şi riscă să rămână fără case. Potrivit unei bănci implicate în scandal, au fost descoperite nereguli în activitatea sucursalei din localitate, iar șefa acesteia a fost concediată. Cum nicio instanţă nu a stabilit care credite au fost acordate ilegal, banca susţine că nu le poate anula, aşa că oamenii sunt obligaţi să achite ratele sau să rămână fără bunurile pe care le deţin. Acum, fosta patroană este căutată atât de poliţişti, cât şi de salariaţii păcăliţi. Per total, cu tot cu dobânzi şi penalităţi, prejudiciul se ridică la cel puţin 10.000.000 de euro. (Carmen Stoica)


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO