» » » Persoanele fără adăpost din Bacău vor fi cazate în containere și în această iarnă

Persoanele fără adăpost nu au încă un centru de cazare

Măsura va fi valabilă până la finalizarea Centrului de Cazare Temporară din municipiul Bacău. Noul centru ar trebui să fie dat în folosință abia în vara anului viitor iar costurile pentru realizarea lui sunt de aproape 1,4 milioane de lei
Persoanele fără adăpost din municipiul Bacău își vor petrece iarna aceasta în containere. Consilierii locali au decis să pună la dispoziția Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Bacău două containere mobile, de tip dormitor în care vor putea fi găzduite un număr de maxim 30 de persoane.
Accesul persoanelor fără adăpost va fi permis pe timpul nopţii, iar fumatul şi consumul de băuturi alcoolice nu va permis  în interiorul Centrului. Totodată, persoanele cazate vor primi în fiecare zi câte o masă caldă. Containerele vor fi amplasate în incinta „Centrului municipal de pregătire pentru Protecție Civilă" iar bucătăria, sala de mese și grupul sanitar existente deja în „Centru" vor fi puse și la dispoziția persoanelor cazate în containere.
Containerele vor fi atribuite gratuit către SPAS Bacău până la finalizarea Centrului de Cazare Temporară a Persoanelor Fără Adăpost", se arată în expunerea de motive semnată de Romeo stavarache, primarul municipiului Bacău. Construirea primului adăpost temporar pentru persoanele fără locuință a fost aprobat de consilieriii băcăuani încă din luna iulie 2009 și trebuia ridicat pe strada Milcov, într-un fost punct termic dezafectat.
Conform proiectului inițial viitorul centru ar trebui să fie dat în folosință abia în vara anului viitor iar costurile pentru realizarea lui sunt de aproape 1,4 milioane de lei. Centrul ar trebui să adăpostească, pe perioade scurte de timp, 20 de persoane fără un acoperiș deasupra capului. 
Termenul de finalizare rămâne însă unul incert. Chiar dacă panglica trebuia tăiată în vara anului viitor cererea de finanțare depusă la Agenția de Dezvoltare regională Nord Est nu a fost încă semnată. „Dosarul este depus, proeictul este eligibil și s-a dat deja acordul administrativ. Sperăm ca până la sfărșitul acestui an să semnăm și contractul de finanțare", a spus Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO