» » Penalizare de 1.000.000 de lei la CJ Bacău

Dragoş Benea, preşedintele CJ Bacău, va ataca în instanţă decizia MDRT de a-i lua un milion de lei

Banii au fost ceruți înapoi la un an de la finalizarea asfaltării a 20 de kilometri de drum
Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, a primit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) două corecţii financiare a căror valoare este de aproape un milion de lei. El afirmă că nu va plăti sumele care i-au fost imputate, ba mai mult că va da în judecată MDRT. Acuzaţia este că CJ a încălcat legislaţia privind achiziţiile publice, privind reparaţia drumului judeţean Oituz-Târgu Ocna şi cea a şoselei care face legătura între localităţile băcăuane Pralea şi Căiuţi. „Amenda“ vine la un an de la finalizarea lucrărilor de asfaltare a celor 20 de kilometri de drum. 
Ameninţări cu procese
Şeful judeţului Bacău afirmă că va contesta decizia Ministerului şi, ulterior, dacă acesta nu-i va retrage penalizarea se va adresa instanţei. Ba mai mult, Benea nu-şi explică cum de s-a ajuns în această situaţie deoarece cinci instituţii ale statului şi-au dat avizul pentru legalitatea celor două proiecte. Documentaţia a fost verificată şi avizată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Unitatea de Control şi Verificare a Achiziţiilor Publice din Ministerul de Finanţe, ADR Nord-Est, Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi şi chiar Ministerul Dezvoltării Regionale.
Valoarea proiectelor, 20 de milioane de lei
„Trei ani n-am primit niciun leu pentru proiecte şi acum am ajuns să mi se şi ia bani. După atâtea avize de legalitate şi după atâtea controale, nu înţeleg ce greşeală a mai fost găsită“, a declarat preşedintele Benea. Valentin Palea, directorul Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău, afirmă că toate condiţiile impuse prin caietul de sarcini n-au pus beţe în roate firmelor de asfaltare şi dovadă este faptul că la fiecare licitaţie pentru cele două drumuri s-au prezentat câte cinci societăţi dornice să prindă lucrarea. 
„Am făcut asfaltare, am construit poduri şi podeţe, ziduri de sprijin şi şanţuri. Adică tot ce trebuie pentru reabilitarea unui drum“, a declarat directorul Palea. Valoarea investiţiei este de 20 de milioane de lei, bani care au fost achitaţi de CJ şi returnaţi acum un an de Ministerul Dezvoltării. Lucrările au început în 2009 şi s-au finalizat în toamna anului trecut.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO