» » » Concurenta, nu gluma: 11 pe un scaun! Batalie pentru „parlamentul” judetean

S-au incheiat inscrierile pentru alegerile din 10 iunie. In ciuda senzatiei de apatie, concurenta e acerba la CJ. Sunt 423 de candidati pe 37 de posturi de consilieri, adica 11 pe loc. Patroni, ingineri, contabili, casnice si foarte multi pensionari se vor bate pentru un loc in „parlamentul” judetean.

Pe 1 mai, la ora zero, s-a tras linia. Mai exact, s-au inchis usile birourilor electorale pentru cei doritori sa ocupe un post in administratia judeteana sau locala. La BEJ s-au prezentat 13 formatiuni politice, fiecare cu zestrea ei. Unele partide au fost nevoite sa inscrie pe liste jumatate din numarul total al membrilor, altele au adunat toti primarii din judet ori au sunat goarna pentru pensionari. E firesc ca echipele sa aiba candidati provenind din medii diferite, insa unele au o compozitie de-a dreptul ciudata. Candidatii cu sanse au fost, asezati, fireste, pe primele locuri. Restul pare "umplutura". PER, de exemplu, ii propune pe Gabriel Casaneanu, Cristi Manolache, alias "Legionarul", care e si candidat la Primaria Bacau, Cristi Bunea si Ghiorghi Huluta, fosti consilieri PSD pe judet. Urmeaza 40 de nume care nu spun nimic. Ceilalti ecologisti, din Partidul Verde, au lista doldora de avocati, ingineri si profesori, din pacate, la fel de anonimi. Nici UNPR nu are multi candidati cunoscuti pentru activitatea desfasurata in societatea civila sau in mediul politic. La sefia CJ aspira Ovidiu Budeanu, iar intre consilieri am descoperit, dupa ex-prefectul Adrian Mironescu, pe primarii Adrian Solomon si Mihai Dascalescu, pe medicul Iulia Stefanescu si avocata Cristina Rotaru. Lista e completata de câtiva administratori si foarte multi pensionari.

Sunt 423 de candidati! Eu cu cine votez?

La numarul sexagenarilor care vor sa aduca innoirea si sa ne salveze judetul si tara, UNPR e depasit, insa, de Partidul Alianta Socialista (PAS), care are pe lista 19 pensionari. Nu am recunoscut pe nimeni, cu exceptia candidatului la presedintia CJ, Alexa Constantin, "activ" din anii '80 si credincios doctrinei. Avem, spre bucuria noastra, a celor care formeaza masa alegatorilor, doua partide ale poporului: PP si PPDD. Pentru a face parte din forul deliberativ care decide cum trebuie administrat judetul, s-au inscris, din partea PP, vreo câteva casnice, mai multi pensionari, doi contabili etc. Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD) i-a gazduit, generos, pe lista, pe reprezentantii Partidei Rromilor. Dintre minoritari, nume sonore: Paustin Balan, Dorel Tanase, Anghel Nastase, Constantin Ghimici. La functia de presedinte al CJ, candideaza un ziarist: Razvan Iulian Sendrea. Criza de personal e detectabila si la partidele mari. Astfel, PD-L i-a invitat pe lista toti primarii de judet. Alaturi de cei 20 de edili, apar si doi deputati: Valerian Vreme si Adrian Popescu. Ocupa locuri 18 si 19, deci e limpede ca nu doresc sa câstige. Nu conteaza, insa, important e ca lista sa aiba 45 de nume. De altfel, majoritatea formatiunilor au peste 40 de candidati. Fac exceptie UDMR, care propune 12 consilieri, UNCR (Uniunea Nationala a Comunitatilor de Romi), cu 13, PRO DEMO, cu 16, si "Toti pentru tara", care are un singur combatant. In total, se vor lupta pentru a ajunge in CJ Bacau si pentru a ne face viata mai buna, din aceasta postura, 423 de candidati.
Silvia Patrascanu
http://www.desteptarea.ro/concurenta-nu-gluma-11-pe-un-scaun-batalie-pentru-parlamentul-judetean.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO