» » » Bătălia pentru Bacău via Onești

Liderul liberalilor băcăuani a afirmat că aceştia nu sunt dispuşi să semneze protocolul cu PSD, conform unor surse apropiate conducerii PNL Bacău. Social-democraţii băcăuani au făcut "o sumedenie de concesii", renunţând, între altele, la funcţia de viceprimar, care i-ar fi revenit, conform Protocolului naţional al USL, au declarat surse din PSD Bacău.

USL în chinuri la Bacău
Discuţiile privind semnarea protocolului USL pentru judeţul Bacău s-au desfășurat la Bucureşti, cu participarea liderilor filialelor PSD, Viorel Hrebenciuc, şi PNL, Romeo Stavarache.
Viorel Hrebenciuc s-a declarat de acord cu ipoteza candidaturii lui Romeo Stavarache la Primăria Bacăului din partea USL. „În principiu, domnul Stavarache va fi candidatul Uniunii la primăria municipiului Bacău, lucru cu care sunt de acord, iar domnul Dragoş Benea va fi candidatul Uniunii la preşedinţia Consiliului Judeţean”, afirma Viorel Hrebenciuc.
La rândul său, Romeo Stavarache ar fi renunţat la pretenţia de a numi un candidat din partea PNL la şefia Consiliului Judeţean, susţin aceleaşi surse, dar, se pare, nu acceptă candidaturi pe liste comune la alegerile viitoare. „Respect voinţa partidului, dar o spun răspicat că nu voi preda niciodată Bacăul, pentru care am luptat foarte mulţi ani cu ei, din nou mafiei lui Hrebenciuc”, a susţinut Romeo Stavarache, luna trecută.

Colaborare, da, filială USL, ba!
Bacăul a rămas ultimul judeţ din ţară în care filiala USL nu este, încă, înfiinţată. Protocolul care ar urma să fie semnat de Hrebenciuc şi Stavarache, care în ultimii cinci ani nu şi-au mai vorbit decât foarte rar, la telefon, prevede candidaturi pe liste comune la alegerile locale din 2012. Romeo Stavarache va fi candidatul USL la Primăria Bacău, iar actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Dragoş Benea, candidatul USL la un nou mandat în această funcţie. Listele de candidaţi la CL si CJ vor fi stabilite pe baza unor sondaje, aşa cum prevede protocolul USL.
La mijlocul lunii februarie, Stavarache fusese atenţionat de conducerea centrală a partidului pentru "şarjele sale retorice" la adresa lui Hrebenciuc făcute după semnarea protocolului USL la nivel naţional. Romeo Stavarache s-a plâns şefilor PNL că alianţa cu PSD îi compromite definitiv şansele la al treilea mandat de primar.

La ONEȘTI, USL perdantă din start
Emil Lemnaru „piatra de moară” a ecuației!
La Onești, deși aparent alianța funcționează de când există tandemul primar PSD – viceprimar PNL, scăderea în sondaje a lui Emil Lemnaru, atitudinile rigide din ultima vreme, ce dovedesc un primar deja depășit de situație și care merge din virtutea inerției celor 4 mandate, fac ca lupta pentru primărie să fie una imprevizibilă.
Nemulțumirile din ce în ce mai accentuate ale populației Oneștiului, inclusiv din partea votanților tradiționali ai actualului primar, pun mari probleme unei posibile alianțe, mult mai contrare firii la Onești decât la București.
Emil Lemnaru, cu argumentul rezultatelor din ultimii ani, nu cedează, neputând să înțeleagă că e momentul său final și că ar putea ieși în glorie, cumva spre zona parlamentară.
Bacăul știe acest lucru, ar accepta poate și pierderea Oneștiului, înțelegând nevoia de reformă în PSD la Onești, dar nu are forța să impună nimic într-un oraș mereu roșu. Eșecul din 2012 va aduce cu siguranță și reforma în PSD Onești!
PNL-ul nu are un nume care să poată emite pretenții, fiind situat între ambiția actualei președinte de filială și orgoliile celor din vechea gardă și în plus fiind puternic afectat de virajul la stânga de a se alia tocmai cu cel ce trebuie să plece de la conducerea Oneștiului.
PDL-ul se află într-un moment de cumpănă, dat de balansul între nemulțumirea că la nivel național nu au reușit să mulțumească românii și încercarea de a părea că poate salva Oneștiul.
Cert e că, Emil Lemnaru, o locomotivă a PSD-ului, se pare că poate fi de această dată groparul filialei oneștene a PSD, aceștia neavând nici varianta unui candidat nou, cu ceva imagine, care să poată aduce mai mult decât actualul primar aflat în cădere liberă.
Astfel, Oneștiul poate spera în schimbare, o alternativă de care are mare nevoie, doar pe cartea unui independent de zona celor 3 partide sau a unui potențial candidat, ce ar putea lucra cu oricare din cele 3 . Totul e ca acesta să se hotărască când și din ce zonă se va lansa.

Stefan POPESCU
http://ziarulora25.ro/ziar/index.php?option=com_content&view=article&id=2251:btlia-pentru-bacu-via-oneti-&catid=132:politic

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO