» » Doi salariati ai unei societati din Onesti, la un pas de moarte la locul de munca

Doi salariati de la o societate din Onesti au fost la un pas de moarte dupa ce s-au bagat intr-o cisterna fara aer, pentru a efectua niste lucrari – din fericire, cei doi au fost gasiti la timp de colegii lor si transportati, in stare de lesin, de urgenta, la spital, unde in urma ingrijirilor specifice, si-au revenit – Inspectoratul Teritorial de Munca a facut cercetari la locul accidentului
Marti, 13 decembrie a fost, in cele din urma, o zi cu mare noroc pentru doi angajati ai societatii Carom din Onesti, judetul Bacau, acestia supravietuind miraculos unui accident la locul de munca. Unul produs, se pare, pe fondul propriei ignorante in efectuarea unor lucrari la nivelul unei cisterne-vagon. Incidentul s-a petrecut in cursul diminetii si a fost raportat Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bacau, o echipa deplasindu-se imediat la locul indicat pentru a cerceta cauzele producerii lui.
Din datele prezentate de reprezentantii institutiei reiese ca accidentul s-a petrecut in contextul in care Ioan C. de 43 de ani, de profesie lacatus vagoane si Doru E., de 56 de ani, sef atelier exploatare, trebuiau sa incarce cu GPL (gaz petrolier lichefiat) un vagon-cisterna, cel din urma trebuind sa fie inertizat cu azot (inertizarea este procesul prin care spatiul liber dintre capacul unui rezervor si substanta stocata este umplut cu un gaz inert – azot, in acest caz – in vederea prevenirii degradarii substantelor si inlaturarii riscului unui incediu, n.r.).
Cei doi salariati, in incercarea de a manevra ventilul central, au constatat ca acesta era blocat, moment in care au decis sa deschida capacul de la gura de vizitare a vagonului pentru ca Ioan C. sa se bage inauntru in vederea deblocarii ventilului care era incghetat.
“Din cauza lipsei de oxigen, barbatul a lesinat. La rindul sau, seful s-a bagat in vagon pentru a-l salva pe cel dintii, lesinind, de asemenea”, a spus Dan Buftea, purtator de cuvint ITM Bacau. Marele noroc al celor doi a fost ca, totusi, inainte de a se baga dupa colegul sau in ideea de a-l salva, Doru E. a anuntat conducerea societatii de necazul abatut, astfel ca a fost trimisa imediat o echipa de interventie, cei doi fiind gasiti, scosi la timp si trimisi la spitalul din Onesti.
“Cei doi sint in afara oricarui pericol, iar serviciul intern al societatii a demarat propria ancheta pentru stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului, conform legii”, a spus Buftea. Cel mai probabil, se vor efectua in perioada urmatoare o serie de controale la societate in domeniul sanatatii si securitatii in munca.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO