» » Consiliul Local Onesti a infiintat o noua societate comerciala pentru furnizarea apei in oras


La initiativa primarului Emil Lemnaru, consilierii locali din Onesti au aprobat, in sedinta de saptamina aceasta, infiintarea societatii comerciale Apa Municipal SA, firma din subordinea municipalitatii, care se va ocupa cu distributia apei potabile in oras.
Hotarirea a fost aprobata cu 15 voturi pentru (PSD si PNL) si 5 abtineri (PDL). Democrat-liberalii si-au motivat abtinerea de la vot prin faptul ca noua firma e un fel de “struto-camila”, dupa cum a apreciat consilierul Stefan Martin, care a aratat ca se teme ca nu cumva societatea nou infiintata sa nu ajunga si ea in faliment, la fel cum s-a intimplat si cu fosta firma de termoficare, Termon SRL, infiintata tot in subordinea municipalitatii onestene.
“E un lucru dovedit ca administrarea de catre stat a unei societati comerciale e un fiasco – a argumentat Stefan Martin. Ar trebui ca administrarea sa fie facuta de un operator privat”. Consilierii au mai aprobat, la propunerea primarului, tot prin vot, si numirea administratorului unic al firmei, in persoana lui Octavian Doru Dragoi, precum si a cenzorilor Eugen Stroe, Gelu Octavian Iftodi, Daniel Gutu si Viorica Porfir. Au votat pentru 13 consilieri de la PSD si PNL, in timp ce alesii de la PDL au anuntat ca nu voteaza.
Se anunta un nou razboi cu Ovidiu Budeanu
Hotarirea consilierilor onesteni a fost intimpinata cu proteste vehemente din partea lui Ovidiu Budeanu, patronul firmei SC Apa-Canal SA Onesti, care furnizeaza, in acest moment, apa in municipiu si care ar urma sa-si piarda obiectul de activitate.
“Nu este de competenta consilierilor locali sa preia o activitate care prin lege a fost atribuita unei societati comerciale – ne-a spus Budeanu. E un abuz din partea primarului, dar nici consilierii nu cunosc exact cadrul legal. Vom ataca hotarirea in instanta”. Ovidiu Budeanu sustine ca va bloca si inscrierea noii societati la Registrul Comertului. El a reusit, cu citeva luni in urma, sa blocheze si infiintarea operatorului unic din judet, pe acelasi considerent, ca dreptul de a furniza apa la Onesti il are, prin lege, firma patronata de el. Cum intreg judetul risca sa ramina fara fondurile europene pentru modernizarea retelelor, a fost nevoie ca Municipiul Onesti sa se retraga din ADIB, pentru ca si Budeanu sa-si retraga actiunea din instanta.
Desi judetul n-a reusit sa-l deposedeze pe Budeanu de obiectul de activitate al firmei de la Onesti, primarul Emil Lemnaru incearca el, acum, cu sprijinul majoritatii consilierilor locali, sa preia activitatea de la SC Apa-Canal SA. “N-au nici o sansa”, afirma, categoric, Ovidiu Budeanu, care mai spune ca, daca a cistigat in fata judetului, va cistiga, cu siguranta, si in fata Onestiului, mai ales ca din banii pe care i-a platit pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni ale firmei onestene, circa 19 miliarde de lei au intrat la bugetul local al municipiului. “In plus, retelele de apa si canalizare se afla in patrimoniul si in posesia noastra”, mai sustine Budeanu.
In replica, primarul Emil Lemnaru a afirmat ca proprietarul retelelor este Consiliul Local Onesti, ca SC Apa-Canal SA le exploateaza ilegal, fara licenta, si ca, prin infiintarea unui operator public, se vor atrage fonduri europene consistente, insa toate aceste argumente sint combatute de Budeanu. Conflictul pe tema apei, dintre Ovidiu Budeanu si primarul din Onesti, dateaza de aproape 15 ani de zile, iar procesele vechi nu s-au terminat nici acum, la acestea urmand sa se adauge si cele noi. (George MARTIN)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO