» » » CONTROALE ale Garzii Financiare: Atac la EVAZIONISTI si la “spalatorii” de bani

Comisar sef Romeo Fratila Garda Financiara BacauRaportul pe primele patru luni din acest an la Garda Financiara (GF) Bacau arata ca numarul de controale a ajuns la 1.150. Comisarii au aplicat 748 de amenzi cu o valoare totala de 714.915 lei si au dat si 35 de avertismente. Din acestea, 594 au fost incasate, cu o valoare ce depaseste 460.000 de lei. Valoarea estimata a confiscarilor a ajuns la 345.397 lei. Si la capitolul sesizarilor penale, se poate observa o evolutie. Daca in prima luna din an s-au facut doar doua astfel de noi sesizari, numarul lor a ajuns la sase in luna aprilie. In total, cele 15 sesizari penale insumeaza un prejudiciu total de 24.450.630 lei. "In prima jumatate a lunii mai am facut 6 noi sesizari penale cu un prejudiciu estimat de 1,6 milioane de lei", a explicat Romeo Fratila, comisar sef al GF. Tot in primele patru luni din 2011, comisarii de la GF au efectuat 20 de controale in domeniul constructiilor si alte peste 220 de controale cu tematica munca la negru. “Scopul acestor ultime controale a fost verificarea respectarii normelor de comert, intrarea in legalitate a agentilor economici, fiscalizarea persoanelor juridice sau fizice care beneficiaza de munca salariala”, a adaugat Fratila.

Prejudicii de milioane de lei

Printre cele mai importante cazuri de care s-au ocupat comisarii se numara si cel al unei societati infiintate pe numele unei persoane aflate in concediu de crestere a copilului, dar care a imputernicit la administrare o alta persoana.
Administratorul societatii, o femeie, prezenta partial documentele la control, dar dadea si declaratii false privind activitatea desfasurata. Marfa pe care aceasta o avea in doua tiruri cu citrice care proveneau din Grecia a fost pusa sub sechestru iar ulterior valorificata. Dupa finalizarea verificarilor, prejudiciul calculat se ridica la 4.263.767 lei, pentru marfa comercializata pe teritoriul Romaniei. 

Retea anihilata

Tranzactiile unei alte societati cu sediul in Bacau, care se ocupa cu lucrari de instalatii electrice, au facut obiectul unor controale ale GF. In perioada 2007-2009, partenerii firmei bacauane, din Iasi, Galati si Bucuresti, au facut schimb de facturi, fara ca marfa sa existe in realitate, existand suspiciunea de spalare de bani, prin caracterul tranzactiilor, cantitatilor si sumelor de bani. “La solicitarea GF, Activitatea de Inspectie Fiscala a transmis actul de control incheiat privind inspectia efectuata asupra modului de constituire a impozitelor si taxelor datorate la bugetul de stat, prejudiciul creat fiind de peste 4 milioane de lei”, a declarat Romeo Fratila. 
In urma depistarii unor astfel de cazuri, s-au facut si sesizari penale, la fel ca si pentru alti agenti economici care au incercat sa se sustraga de la plata taxelor la stat, au emis facturi pentru servicii nereale, nu au inregistrat productia in curs de executie sau nu au prezentat documentele de provenienta. 
In luna aprilie, GF in colaborare cu alte institutii a efectuat un control si la un club de noapte din Bacau pentru a verifica daca se respecta regulile de comert, evidenta primara si contabilitate. Verificarile sunt in curs, fiind deja dovezi ca s-au savarsit fapte de evaziune fiscala.
Andreea Gavrila

http://www.desteptarea.ro/controale-ale-garzii-financiare-atac-la-evazionisti-si-la-spalatorii-de-bani.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO