» » » » Medalie pentru gimnasta onesteana Diana Chelaru la Olimpiada de la Londra

Echipa feminina de gimnastica a României a cucerit, marti, medalia de bronz in finala pe echipe a Olimpiadei de la Londra. Cu onesteanca Diana Chelaru in formatie, care a concurat la paralele, unde a fost notata cu 13,633, România s-a clasat pe locul trei, dupa Statele Unite ale Americii si Rusia, dar inaintea Chinei. Noua campioana olimpica, SUA, a totalizat 183,596 puncte, Rusia a adunat 178.530 puncte, in timp ce echipa pregatita de Octavian Belu a realizat un punctaj de 176.414. In conditiile unei evolutii mai bune la paralele, România ar fi reusit sa devanseze formatia Rusiei si sa obtina argintul. "Nu pot sa fiu multumit dupa un astfel de concurs, chiar daca am luat medalie", a declarat Octavian Belu. "Cine a simtit gustul aurului o data, nu mai poate fi multumit cu bronzul. Totusi, in conditiile date, este un rezultat bun, care ne permite sa supravietuim", a completat antrenorul.
Câstigatoare in primavara acestui an a medaliei de aur la sol de la Cupa Mondiala desfasurata la Cottbus, gimnasta Diana Chelaru a fost cooptata in echipa olimpica a României, mai intâi in postura de prima rezerva, pentru ca ulterior sa fie inclusa in lotul deplasat la Londra. La CSM Onesti, prof. Gheorghe Brasoveanu (care este alaturi de gimnastele onestene de câteva decenii) opina inainte de startul Olimpiadei londoneze ca "la Diana Chelaru este speranta obtinerii unei medalii cu echipa României. Suntem increzatori in obtinerea unor medalii si la individual compus si in finala pe aparate". In vârsta de 18 ani, Diana Chelaru (CSM Onesti) a fost vicecampioana mondiala la sol (2010) si vicecampioana europeana la sol in 2011, având totodata in palmares doua medalii continentale de bronz.

O medalie care este istorie!

Cu câteva zile inainte de Olimpiada de la Londra, Diana Chelaru a participat la Bucuresti la un concurs international de gimnastica artistica feminina, la care au participat gimnaste din Belgia, Franta, Germania, Italia, Elvetia si Suedia. La acest concurs Diana Chelaru s-a clasat pe locul IV, dupa Larisa Iordache, Sandra Izbasa si italianca Vanessa Ferrari. La finalul intrecerilor Diana Chelaru a declarat: ”Am muncit mai mult, am devenit mai ambitioasa iar fata de anul trecut ma simt mai puternica psihic, mai motivata, mai indrazneata in elementele pe care le abordez. Ma bucur ca am reusit sa mai cresc un pic la fiecare aparat si sa mai câstig la acuratete. Gimnastica este un sport frumos, care place tuturor”.
La Olimpiada de la Londra, evolutia gimnastei Diana Chelaru alaturi de celelalte gimnaste din lotul national al României (Diana Bulimar, Larisa Iordache, Catalina Ponor si Sandra Izbasa), ce au luptat pentru tara noastra, a adus o mare bucurie iubitorilor acestui frumos sport. Prof. Ingrid Vasilica Istrate, director al Clubului Sportiv Municipal Onesti, care a urmarit si a trait cu intensitate fiecare moment al evolutiei echipei de gimnastica a României, ne-a declarat: ”Gimnastele noastre au obtinut un rezultat extraordinar. Am sperat tot timpul ca vom fi pe podium iar Diana Chelaru, care a punctat atât in calificari, cât si in concursul pe echipe si-a facut bine treaba, acolo unde a fost pusa de antrenorii echipei României. Dupa Cristina Bontas, Diana Chelaru este a doua gimnasta din Onesti (nascuta in aceasta zona), medaliata cu echipa României. Performanta ei aduce o mare bucurie si eu, ca director al clubului la care activeaza Diana Chelaru, simt ca mi-am atins un vis. Medalia aceasta obtinuta de catre gimnasta noastra este istorie! Diana Chelaru ne-a dedicat-o noua, onestenilor si ea este rodul eforturilor sale depuse intr-o munca sustinuta timp de 13 ani. Impresionant a fost cât de mult a fost amintit numele municipiului Onesti la evolutia gimnastelor din lotul national al României la aceasta olimpiada de la Londra! Medalia cucerita de Diana Chelaru arata ca sportul la Onesti nu a murit!”
Prof. Ingrid Vasilica Istrate ne-a mai declarat un lucru coplesitor, ce poate porni in sufletul adevaratilor iubitori ai sportului un iures al lacrimilor de bucurie: ”Dupa concursul echipelor de gimnastica de la Olimpiada de la Londra am reusit sa vorbesc la telefon cu Diana Chelaru. Mi-a spus: «Imi doresc sa vin acasa la Onesti si abia astept acest moment! Vreau sa fiu acasa la mine, la Onesti!» O vom astepta pe 13 august la Aeroport la Bucuresti iar la Onesti vrem sa ii facem o primire deosebit de frumoasa! Speram ca autoritatile locale si intreaga comunitate din Onesti sa o primeasca asa cum se cuvine, cu bratele deschise si pline de flori”.

Familia Dianei este coplesita de emotii

Bucuria cuceririi medaliei de bronz cu echipa de gimnastica a României de catre Diana Chelaru este traita la cea mai inalta temperatura de familia acestei gimnaste, care, coplesita de emotiile prin care a trecut, este cu privirea doar la micul ecran, conectata la transmisiile sportive de la Jocurile Olimpice de la Londra. La Onesti, insa la Clubul Sportiv Municipal, mai este “o roza” ce se va arunca in tumultul intrecerilor olimpice de pe malul Tamisei. Prof. Ingrid Vasilica Istrate traieste un nou imbold pentru o alta sportiva a clubului, participanta la cea mai mare intrecere mondiala si ne-a declarat in acest sens: ”Urmeaza sa tinem pumnii si atletei Mirela Lavric, care porneste mâine (n.r. – joi, 2 august), la Jocurile Olimpice. Ea va concura la atletism, unde intrecerile sunt deosebit de grele. Este o mare bucurie sa ai doua sportive participante la Olimpiada de la Londra – pe Diana Chelaru si pe Mirela Lavric - si cred ca aceste fete merita intreaga atentie, stima si pretuirea comunitatii onestene, toata dragostea autoritatilor locale si a iubitorilor sportului din municipiul Onesti”.
Ion Moraru
Dan Sion
onestiexpres.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO