» » » „RAFO trebuie ajutata”


Precizeaza primarul Emil Lemnaru, care considera ca repornirea rafinariei onestene ar duce la cresterea PIB-ului Romaniei cu cateva procente
La inceput de Nou An, primarul municipiului Onesti, ing. Emil Lemnaru, a avut amabilitatea de a acorda un scurt interviu saptamanalului “Onesti Expres”.
- De cateva zile am pasit intr-un alt an. Cum se vede anul 2011?
- Anul 2011 il vad mai dificil decat 2010 pentru ca nivelul contributiei pentru municipalitate scade, in sensul ca au scazut numarul de angajati din municipiu, au scazut si salariile iar nivelul taxelor si impozitelor a ramas la nivelul anului 2010.
- Ce sperante se arata la Onesti pentru acest an?
- Ne punem mari sperante ca Rafo Onesti sa reporneasca. In primul rand prin a demara programul de investitii pe care si l-au propus dar si accesarea acelei garantii guvernamentale, care nu a fost acordata de statul roman. Taraganarea care se face cam de mult timp nu este benefica nici pentru un agent economic ca Rafo si nici pentru economia Romaniei. Rafo trebuie ajutata pentru ca prin repornirea ei Produsul Intern Brut al Romaniei ar creste cu cateva procente. Sprijinul statului este o obligatie si speram sa fie realizat cat mai repede.
- Ce proiecte mari de anvergura, necesare Onestiului, aveti pe linia utilitatilor?
- Pe linia utilitatilor avem cateva mari proiecte de anvergura. In primul rand inchiderea Depozitului de deseuri de la Filipesti si inceperea constructiei Statiei de transfer si depozitare a deseurilor menajere, care se va realiza in zona platformei industriale. A doua componenta importanta a unui proiect de anvergura este dezvoltarea retelei de canalizare a orasului pentru zonele Cuciur, Cartierul Catolic, Buhoci si totodata inceperea constructiei noii statii de epurare a Onestiului. Ne propunem sa gasim fonduri pentru ca 2800 de apartamente sa fie racordate la sistemul centralizat de incalzire pe orizontala si sa fie dotate cu contor, pentru ca beneficiarii sa-si poata regla si sa urmareasca consumul de agent termic.
- In privinta reabilitarii termice a blocurilor de locuit sunt noutati?
- Reabilitarea termica a blocurilor de locuit este in atentia noastra dar nu sunt fonduri pentru a putea fi accesate in acest scop. Aceasta situatie de acum ne-a indepartat de a realiza reabilitarea termica a blocurilor de locuit. Ramane ca fiecare proprietar de locuinta sa isi realizeze aceasta lucrare. Locuintele sunt in proprietate privata, noi sa rezolvam problemele de ordin public… Avem un program vast privind finalizarea lucrarilor la Scoala “George Calinescu”, Scoala nr. 7, Scoala “Emil Racovita”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” si Colegiul National “Dimitrie Cantemir”, unitati scolare la care se fac reparatii capitale, ce includ si reabilitarea termica. Este cel mai mare program de investitii ce il facem pe segmentul scolar.
Obiective in domeniile sanatatii si sportului
- In domeniul sanatatii ce lucrari se vor realiza?
- Ne propunem sa sprijinim Spitalul Municipal. In primul rand, vom face tot ce ne sta in putinta pentru ca acest spital sa nu intre intre cele 200 de spitale ce doresc a fi inchise de catre guvernanti. Vom moderniza maternitatea, sectia Interne si vom asigura spatii de locuit pentru medicii care vin la Spitalul Municipal Onesti. Actiunile de modernizare incepute in anul 2010, dupa ce Primaria a preluat spitalul onestean vor continua.
- Pe linie sportiva, ce obiective aveti?
- Pe linie sportiva avem ca obiective finalizarea pentru inaugurarea oficiala a Salii Polivalente “Nadia Comaneci” (care speram sa aiba loc in preajma sarbatorilor de Pasti) precum si a minisalii din Parcul Sportiv Municipal. Aceasta speram ca la sfarsitul lunii februarie va intra in circuitul sportiv. De asemenea, strandul municipal (aflat in Parcul Sportiv) va intra in modernizare de indata ce timpul va permite.
- Pentru copiii Onestiului aveti vreo veste?
- In ceea ce priveste locurile de distractie si recreere pentru copii avem in vedere ca in Parcul Municipal sa realizam in acest an o investitie de 8 miliarde de lei vechi, privind reabilitarea jocurilor pentru copii.
- La inceput de an ce le doriti locuitorilor municipiului Onesti?
- Tuturor locuitorilor municipiului Onesti le urez traditionalul “La multi ani” si totodata, impletit cu aceasta urare le doresc multa sanatate, bucurii in familii si cat mai putine greutati in anul in care deja am intrat.
A consemnat Ion Moraru

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO