» » » » Primarul oraşului Comăneşti ameninţă cu greva foamei

miron viorel.jpgPrimarul oraşului Comăneşti, Viorel Miron, ameninţă că va intra în greva foamei arătându-se indignat de faptul că spitalul din oraş ar putea fi transformat într-un cămin pentru bolnavi cronic.
"Am fost primii care am acceptat anul trecut să preluăm această unitate medicală în administrare, iar acum suntem ameninţaţi cu desfiinţarea sa. Am investit 8,6 miliarde de lei vechi în spital şi am atras o companie din Austria care a făcut investiţii de alte 2 miliarde lei. Avem şi două proiecte cu fonduri europene. Unul urmăreşte scăderea cheltuielilor cu energia termică şi cea electrică, investiţie având o valoare de 24 de miliarde de lei vechi. Celălalt este de 5 milioane de euro, pentru ambulatoriul de specialitate. Legea spune că spitalele se înfiinţează şi se desfiinţează cu avizul autorităţii locale. Nu decide ministerul. Dacă vor apela la artificii şi vor transforma Spitalul din Comăneşti, voi fi primul primar care intră în greva foamei", a explicat edilul-şef din Comăneşti.

Primarul Miron mai susţine că Spitalul Comăneşti "a fost mereu ţinta unor persoane din sistemul sanitar care îl vor închis cu orice chip". În judeţul Bacău, şi spitalul din Buhuşi ar putea avea aceeaşi soartă. Acesta are cheltuieli de personal prea mari şi duce lipsă de specialişti, susţin reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău. Şi două spitale din municipiul Bacău ar putea fi afectate de actuala restructurare. Unităţi medicale de sine stătătoare în prezent, Spitalul de pediatrie şi cel de TBC ar urma să devină secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă. Autorităţile sanitare băcăuane spun că reforma este în beneficiul pacienţilor şi promit că personalul medical nu va fi concediat, ci redistribuit.

"Într-un judeţ trebuie să se furnizeze servicii medicale de toate categoriile, deoarece nu se pot susţine în spitale de acuţi pacienţi cu boli cronice. Şi se ştie că acum bolile cronice sunt la putere. Sau spitale în care sunt secţii cu 60 de paturi şi doar un medic şi acela cu jumătate de normă," a declarat pentru AGERPRES medicul Mihaela Popescu, director al DSP Bacău. 'Trebuie să avem unităţi medico-sociale, centru de diagnostic şi tratament, servicii de ambulanţă bine puse la punct. După întâlnirea cu primarii sper ca aceştia să constate că depinde foarte mult de dumnealor cum evoluează sistemul sanitar în judeţ", a menţionat Mihaela Popescu.

Anul 2011 a început cu o adevărată bătalie pentru soarta spitalelor publice din judeţ. Reprezentanţii autorităţilor locale, ai spitalelor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică au încercat să compună o strategie de reorganizare a asistenţei medicale, însă nu au reuşit. Deciziile au fost amânate după două întâlniri cu factori de decizie din sistemul sanitar public băcăuan purtate la Prefectura judeţului, prilej de prezentare a cerinţelor şi criteriilor pentru funcţionarea spitalelor, elaborate de Ministerul Sănătăţii. Primarii şi managerii au mai primit după întâlnirea de marţi un termen de câteva ore pentru a prezenta argumentele favorabile spitalelor pe care le administrează ori le conduc. AGERPRES 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO