» » Hotelul din Mamaia al Rafo ramine nevindut


Hotelul Scandinavia din Mamaia, din proprietatea societatii Rafo Onesti, care a fost scos la vinzare in luna octombrie 2010, nu a atras niciun cumparator, desi pretul de vinzare a scazut pina la 770.000 de euro, de la 1,3 milioane la termenul precedent de licitatie, din decembrie, si de la doua milioane la licitatia din noiembrie. Pretul initial a fost, insa, de opt milioane de euro.
Hotelul, situat pe malul Lacului Sutghiol (in zona Lebada), are o suprafata construita desfasurata de 3.586 mp, impreuna cu dreptul de superficie pentru terenul aferent de 3.000 mp, are trei etaje si se vinde impreuna cu mobilierul, instalatiile, electrocasnicele si decoratiunile aferente.
Actionarii societatii Rafo au aprobat, de principiu, acum doi ani, vinzarea firmei Tour Scandinavia, care administreaza hotelul, la care avea un pahet de 99,26% din capitalul social. Rafo detinea participatii la mai multe firme din domeniul turismului, care administrau active hoteliere in zona Moldovei sau in statiunile de pe litoralul Marii Negre. Hotelul Club Scandinavia are 28 de camere si apartamente, un restaurant, un club de noapte si o sala de conferinte, dar a stat mai mult inchis.
In anul 2005, odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni la Rafo de Balkan Petroleum (BkP), Consiliul Concurentei a analizat concentratia economica realizata astfel, inclusiv pe piata hoteliera, unde rafinaria mai detinea Hotelul Sport din Onesti (vindut ulterior), concurentul Hotelului Trotus Onesti, dar prin Tour Scandinavia concura si hotelurile Rex, Palm Beach si Mamaia. Astfel, concentrarea economica de care era vorba a fost aprobata. (Petru DONE - Ziarul de Bacau)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO