Agentii si ofiterii de la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau care au savârsit abateri in timpul serviciului si au avut ghinionul sa fie prinsi de sefii lor au suportat si consecintele. De la inceputul acestui an, 21 de politisti, dintre care 20 agenti si un ofiter, au fost sanctionati pentru abateri mai grave sau mai putin grave. „În anul 2012, în urma abaterilor constatate au fost adresate 21 de mustrari scrise, s-a aplicat o masura de diminuare a drepturilor salariale si o amânare a promovarii într-o functie superioara”, spune insp. Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Bacau. Doi dintre acestia au reusit sa „incaseze” doua mustrari scrise numai in acest an. Cea mai frecventa abatere este cea de neindeplinire a sarcinilor de serviciu. „Pe lânga acest lucru mai putem vorbi si despre abateri de la Codul de etica si deontologie al politistului. Nu au respectat termenele de solutionare a sesizarilor, lipsa de la program, intârzieri sau consum de alcool in timpul serviciului”, ne-a declarat cms. sef Vasile Oprisan, seful IPJ Bacau.
Sanctiuni si la Politia Locala
Si la Politia Locala Bacau agentii care au gresit au platit. In acest an, conducerea acestei institutii a sanctionat patru salariati. „Unul a primit diminuarea drepturilor salariale cu 5% pe o perioada de doua luni, alti doi au fost sanctionati cu acelasi procent pe o luna si un salariat a primit mustrare scrisa”, a spus Florin Podoleanu, purtatorul de cuvânt al Politiei Locale Bacau. Agentii sunt testati cu etilotestul prin sondaj si mai ales atunci când sefii de tura sesizeaza ca vreunul dintre ei miroase a alcool. Daca aparatul arata ca se afla sub influenta alcoolului este trimis acasa si sanctionat.
„Foarte bine” pentru mai putin de jumatate dintre politisti
Fata de alti ani, cel mai inalt calificativ care se acorda in rândul oamenilor in uniforma nu a mai fost obtinut asa de usor. La ultima evaluare a efectivelor IPJ Bacau, 45,75% din personalul evaluat a obtinut calificativul „foarte bine”, 51,51% au obtinut calificativul „bine”, 2,55% „satisfacator” si 0,19% „nesatisfacator”. „Aceste calificative se stabilesc de catre seful direct in functie de activitatea desfasurata. Cei care au «bine» si «foarte bine» pot avansa in gradul urmator, ceilalti nu”, a mai spus Oprisan. La Politia Locala ultima evaluare a adus calificative de „foarte bun” pentru 80 de politisti, 41 au primit „bun” si 2 „satisfacator”. Desi procentul este mai ridicat decât la IPJ, superiorii lor spun ca aceste calificative ii ajutau atunci când se dadeau sporuri. Acum, mai putin.
http://www.desteptarea.ro/politistii-rebeli-si-au-luat-castane-de-la-sefi/
Niciun comentariu: