» » » » Retehnologizarea și concurența au redus oferta de sode la Chimcomplex


Piața produselor clorosodice – principala piață pe care este activă Societatea Chimcomplex Borzești – a fost caracterizată, în 2013 prin scăderea consumului de sodă caustică pe piața externă și a prețului pe piața de export (FOB Marea Mediterană și Marea Neagră). Aceasta este una dintre concluziile din raportul de activitate economico-financiară a societății pentru anul trecut, dat acum publicității. Activitatea Chimcomplex – se arată în acest raport – a fost orientată astfel încât să asigure echilibrul între cantitatea disponibilă de marfă și solicitările clienților.

Oferta de sodă caustică a Chimcomplex a fost redusă cu 11% în 2013 față de 2012, din cauza opririlor programate pentru retehnologizarea instalației, prin montarea unor electrolizoare noi, de generație avansată. Retehnologizarea a condus la obținerea unor produse cu parametri îmbunătățiți și la scăderea consumului energetic.
Rezultatele înregistrate de Chimcomplex în 2013 au fost afectate și de intensificarea concurenței pe piața solvenților clorurați, cu efect asupra scăderii semnificative a cantității livrate și a prețului tricloretilenei. Importul masiv de tricloretilenă în Turcia din China
și Rusia a contribuit consolidarea prețului la nivelul de 900 -
950 de doalri pe tonă. Aceasta situație a impus orientarea livrărilor
către piața din Europa de Vest. Această piață asigură un consum mai redus, de circa 200 – 300 de tone pe lună, dar prețuri mai ridicate.
Comparativ cu 2012, vânzarile totale au scăzut cu 9,8% în 2013, de la 189,5 milioane de lei la 170,9 milioane.



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO