» » » Guvernul a șters datoriile unor fabrici de armament


Guvernul a aprobat, marţi, prin ordonanţă de urgenţă o serie de măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare şi reglementarea altor măsuri fiscal-bugetare, informează un comunicat al Executivului.
Potrivit sursei citate, prin actul normativ adoptat de Guvern sunt luate unele măsuri pentru redresarea activităţii operatorilor economici cu capital integral de stat printre care se numără scutirea de la plată a obligaţiilor datorate la data punerii în aplicare a prevederilor actului normativ, precum şi conversia creanţelor bugetare în titluri de valoare, în condiţiile legii, cu acordul expres, în scris, al creditorului care urmează să primească titlurile de valoare emise.

La începutul şedinţei de guvern, premierul Victor Ponta a anunţat că Executivul va lua măsuri pentru sprijinirea industriei de apărare, inclusiv prin ştergerea unor datorii istorice pe care le-au acumulat companiile din domeniu, notează Agerpres.

"Vreau, prin măsuri care ne sunt permise şi de Uniunea Europeană, să sprijinim industria de apărare din România, industrie care a fost în ultimii ani, din păcate, o zonă oropsită, nimeni nu s-a mai preocupat de ea. Vreau nu doar să salvăm locurile de muncă, să redevenim competitivi, dar, prin ceea ce ne-a permis Uniunea Europeană, să putem şterge datorii istorice, pe care oricum n-o să le poată niciodată plăti, să relansăm acest sector esenţial pentru economia românească", a spus Ponta.

Totodată, Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, bugetul pe anul 2014 al Companiei Naţionale 'Romarm' S.A., veniturile totale fiind estimate la 61.620 mii lei, iar cheltuielile totale la 61.610 mii lei, informează Biroul de presă al Executivului.

Printr-o altă Hotărâre aprobată în şedinţa de Guvern de marţi a fost aprobat şi bugetul pe 2014 al SC Uzina Termoelectrică Midia-S.A, veniturile totale estimate fiind de 98.464 mii lei, iar cheltuielile totale de 96.615 mii lei.

Compania Naţională 'Romarm' se află sub autoritatea Ministerului Economiei, iar SC Uzina Termoelectrică Midia-S.A este o societate aflată sub autoritatea Departamentului pentru Energie.

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO