» » » » » Rușii își întăresc flota cu 30 de nave


Flota rusă în Marea Neagră se va dota până în anul 2020 cu 30 de noi nave, a anunţat marţi, la Moscova, comandantul Marinei militare a Federaţiei Ruse, amiralul Viktor Cirkov, transmite RIA Novosti.
"Programul de construcţie navală prevede sosirea în Marea Neagră a circa 30 de nave şi ambarcaţiuni de sprijin. Nu este vorba despre o creştere bruscă a acestor forţe. Flota rusă din Marea Neagră, care nu a fost reînnoită timp de mai mulţi ani, suferă de mult timp în această privinţă'', a indicat amiralul Cirkov.
Flota rusă din Marea Neagră va primi două dintre cele şase submarine din proiectul 636 în acest an şi anul viitor, primele şase fregate din proiectul 11356 în anul 2015 şi şase nave de patrulare din proiectul 22160. 'Flota rusă din Marea Neagră trebuie să aibă o compoziţie care să îi permită realizarea misiunilor care îi sunt încredinţate. Trebuie deci să fie completată cu noi nave'', a adăugat înaltul ofiţer rus.
De asemenea, în 2015 Flota rusă din Marea Neagră se va dota cu o nouă navă-amiral, întrucât crucişătorul lansator de rachete Moskva va pleca la Severodvinsk pentru a fi modernizată.

Pe de altă parte, amiralul Viktor Cirkov a anunţat că Flota rusă din Marea Neagră va folosi şi alte porturi în afară de Sevastopol pentru a desfăşura nave de război în Crimeea.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, este avută în vedere deblocarea a peste 86 de miliarde de ruble (1,77 miliarde euro) pentru dezvoltarea Flotei militare ruse din Marea Neagră până în anul 2020.

Oraşul Sevastopol găzduieşte marţi ceremoniile de marcare a 231 de ani de la crearea Flotei ruse din Marea Neagră.

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO