» » » » » RAFO – 15 ANI PE PIAȚA DE CAPITAL


Acțiunea cu simbolul bursier RAF, care aparține emitentului Rafo Onești, împlinește, sâmbătă, 27 aprilie, 15 ani de când este tranzacționată la Bursa de Valori București, pe piața “Nelistate”.
Rafo are pe piața de capital aproape 878 de milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei, la un capital social de aproape 2,20 de miliarde de lei. Acțiunile Rafo nu sunt căutate masiv pe piață, ci doar speculativ, dar au evoluat ca valoare de la 0,0299 de lei pe unitate la începutul anului 2000, la 0,79 de lei în ședința de tranzacționare din 24 aprilie 2013. Maximul istoric al acestor acțiuni a fost de 3 lei pe unitate, la 31 ianuarie 2006.
La valoarea din 24 aprilie acțiunii Rafo, capitalizarea bursieră a societății a ajuns la peste 693, 6 milioane de lei, adică la circa două treimi din valoarea capitalului social. Istoria Rafo este una încâlcită, după privatizarea de acum peste 11 ani, când acționarii majoritari ai societății au fost ba societățile controlate de Corneliu Iacobov, ba VGB Oil și, în ultimă instanță, Balkan Petroleum, iar în prezent Petrochemical Holding GmbH Viena.
În prezent rafinăria oneșteană nu funcționează. Ea așteaptă, încă, finanțarea pentru un important program de modernizare, dar care nu vine de cinci ani. Între timp, în rafinărie au mai rămas, la lucru, doar 400 de salariați. (Petru DONE)


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO