» » Cum au rezolvat Ponta, Antonescu şi Băsescu problema Roşia Montană



Deznodământul proiectului de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană pare decis, după ce iniţial preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, apoi premierul Victor Ponta au declarat că acesta ar trebui respins la votul din Parlament. Mai mult, Crin Antonescu a anunţat luni seară că PNL a decis ca parlamentarii liberali să voteze împotriva proiectului de lege. Dezbaterea parlamentară urmează să aibă loc în procedură de urgenţă, a decis Senatul.

 De altfel, tot astăzi, preşedintele Traian Băsescu a pasat responsabilitatea exclusiv majorităţii parlamentare USL. "Nu eu am în Parlament 70%", a spus şeful statului într-o intervenţie de la Cotroceni, fără alte comentarii.

Ca urmare a declaraţiilor politice de astăzi, compania canadiană Gabriel Resources a anunţat că, dacă proiectul de lege va fi respins de Parlament după ce a fost promovat de Guvern, îşi rezervă dreptul de a da statul român în judecată, pentru încălcarea unor prevederi ale tratatelor internaţionale privind investiţiile.

Detalii in GANDUL

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO