» » » Guru Bivolaru căutat prin Sistemul Informatic Schengen. Mandat de urmărire internaţională

Mandatul european de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru a fost implementat, luni, în Sistemul Informatic Schengen (SIS), ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive dată vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care Bivolaru a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, au precizat, luni, pentru Agerpres, oficiali ai Poliţiei Române.
Potrivit surselor citate, în perioada următoare se va emite şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.
În cazul lui Bivolaru este nevoie de emiterea atât a unui mandat european de arestare, cât şi a unui mandat de urmărire internaţională, deoarece nu se ştie dacă acesta se află într-o ţară conectată la Sistemul Informatic Schengen sau trebuie să fie localizat prin Interpol, în cazul statelor care nu fac parte din SIS.
"Pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea s-a demarat procedura de căutare a persoanei condamnate (n.r. - Bivolaru). A fost solicitat prin Parchet, instanţei de judecată, emiterea unui mandat european de arestare pe baza noului mandat emis de instanţă, adică cel prin care a fost condamnat la ispăşirea pedepsei privative de libertate. De asemenea, în perioada imediat următoare se va solicita instanţei de judecată şi emiterea unui mandat de urmărire internaţională. Mandatul european de arestare a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen astăzi (n.r - luni). Obţinerea mandatului de urmărire internaţională este pentru ţările care nu sunt conectate la SIS. Dacă instanţa de judecată va emite un mandat de urmărire internaţională, acesta va fi implementat în bazele de date ale Interpol. În momentul în care, prin canalele poliţieneşti internaţionale, vom fi anunţaţi de faptul că a fost localizat pe teritoriul vreunui stat, se va solicita extrădarea (în cazul mandatului de urmărire internaţională) sau predarea (în cazul mandatului european de arestare), după caz, prin Ministerul Justiţiei", au declarat pentru AGERPRES oficiali ai Poliţiei Române.
Potrivit oficialilor IGPR, Bivolaru s-ar putea afla atât în Suedia, cât şi într-o altă ţară care nu este conectată la SIS.
În urmă cu aproximativ un an, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, declara pentru Agerpres că existau informaţii potrivit cărora Bivolaru nu s-ar mai afla în Suedia. "Despre Bivolaru vreau să precizez că a fost arestat în Suedia în luna aprilie 2005, iar în noiembrie 2005 s-a respins extrădarea acestuia. În acest moment avem date că s-ar afla într-o altă ţară", a spus Petre Tobă.
Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Decizia este definitivă.Gregorian Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.
logo

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO