» » » » Testarea Babes Papanicolau, gratuita pentru 6200 de bacauance



Debutat la mijlocul lunii septembrie in judetul Bacau, de Programul National de Screening pentru cancerul de col uterin nu poate beneficia, deocamdata decit un numar limitat de bacauance. Potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, fondurile alocate pentru derularea Programului in judetul Bacau sint in valoare de 496.000 lei, suma care poate acoperi, intr-o prima etapa, cheltuielilee aferente pentru testarea a 6200 de femei.
Testarea Babes Papanicolau se efectueaza la recomadarea medicilor de familie implicati in Program, in patru centre de recoltare, trei in municipiul Bacau, iar unul in Moinesti, afiliate celor doua retele acreditate, cea a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau si cea a Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti (foto).
Beneficiarele Programului, femei cu virste cuprinse intre 25 si 64 de ani, indiferent daca au sau nu asigurare medicala, vor fi chemate de medicii de familie in vederea consilierii si, dupa caz, a recomandarii de evaluare, in functie de luna de nastere. Nu sint incluse in Program femeile cu diagnostic confirmat de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital, ori cu antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.
Programul National de Screening pentru cancerul de col uterin se deruleaza pentru o perioada de cinci ani ani, testarea se va opri insa pentru femeile care au implinit virsta de 64 de ani, numai daca acestea au ultimele trei frotiuri cervicale Babes-Papanicolau normale. (Madalina ROTARU)  ZIARUL DE BCAU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO