» » » Preot târg-ocnean distins de Patriarhul României

Constantin Gherasim  ziaruldebacau.ro


Peste 3.000 de bacauani au participat duminica, 16 septembrie, la slujba de resfintire a bisericii ”Buna Vestire” – Raducanu din Târgu Ocna. Evenimentul a consemnat finalizarea a 17 ani de eforturi sustinute de preotul Ioan Pantâru pentru restaurarea uneia dintre cele mai reprezentative biserici din eparhia Romanului si Bacaului, ce dateaza din veacul al XVII-lea.

Alaturi de PS Episcop-vicar Ioachim Bacauanul, a slujit un impresionant sobor, in care s-a remarcat parintele arhim. Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor si Marele Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, ca delegat din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Dupa citirea Sfintei Evanghelii, PS Ioachim Bacauanul a adresat un cuvint de învatatura în care a vorbit despre Evanghelia din Duminica dupa Înaltarea Sfintei Cruci.

Preasfintia Sa a subliniat ca momentul din aceasta zi a însemnat încununarea mai multor ani de munca si jertfa depuse la restaurarea lacasului de închinaciune din Tirgu Ocna. “Pentru noi, acest moment a însemnat încununarea eforturilor de a reda bisericii Raducanu stralucirea pe care a avut-o odinioara.

A fost o mare binecuvintare si un moment mult asteptat atit de noi slujitorii, cit si de credinciosii din Tirgu Ocna. Putem spune ca a fost o mare sarbatoare a orasului pentru ca au venit foarte multi credinciosi”, a marturisit pr. paroh Ioan Pantîru.

Pentru osteneala depusa, parintele tirg-ocnean a primit din partea PS Ioachim Bacauanul distinctia de iconom stavrofor, iar arhim. Timotei Aioanei i-a oferit, din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, distinctia “Sanctus Stephanus Magnus”.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO