» » Siria: trei jurnalişti sirieni capturaţi de rebeli /OSDH/


Trei jurnalişti sirieni ce lucrează pentru un canal public au fost capturaţi vineri de rebeli în timp ce însoţeau armata într-o operaţiune în apropiere de Damasc, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului /OSDH/, citat de AFP.

"Trei jurnalişti sirieni, ce lucrează pentru un canal al televiziunii oficiale, au fost luaţi prizonieri de rebeli în timp ce însoţeau armata într-o operaţiune militară la Al-Tal", la nord de Damasc, potrivit acestei organizaţii cu sediul în Marea Britanie şi care nu a dat detalii asupra identităţii lor. 

"Ei au fost făcuţi prizonieri în timpul luptelor de la Al-Tal unde rebelii au atacat şi distrus un tanc", precizează OSDH care obţine informaţii pe teren de la o reţea de militanţi şi martori oculari. 

Canalul sirian de informaţii non-stop Ikhbariya a afirmat în timpul serii că "a pierdut orice contact cu echipa sa la Al-Tal şi face responsabile pentru securitatea echipei grupurile armate şi ţările care le susţin". 

Luni, sediul radioteleviziunii siriene din Damasc a fost vizat de un atentat cu bombă. Explozia s-a produs în birourile conducerii generale a radioteleviziunii oficiale. 

OSDH a raportat în urmă cu o săptămână că un prezentator al televiziunii oficiale siriene, Mohammad Al-Said, răpit la mijlocul lunii iulie de la domiciliul său din Damasc, a fost executat de un grup extremist. 

"Frontul al-Nosra a revendicat responsabilitatea acestui omor", a declarat sâmbătă şeful OSDH, Rami Abdel Rahman. 

Un comunicat de la al-Nosra a confirmat ulterior răpirea şi executarea prezentatorului, care ar fi fost un shabbih, adică membru al unei miliţii proregim. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO