» » S-au razgândit. Listele electorale vor fi periate



Actualizarea se va face din birouri si nu se va mai merge din poarta in poarta cum se dorea initial. Primul ministru Victor Ponta a cerut infiintarea unor comisii locale si judetene care sa verifice listele pe baza carora s-a desfasurat referendumul si sa elimine nici mai mult, nici mai putin de noua categorii de persoane.

La nivelul Bacaului, prefectul Claudiu Octavian Serban s-a intâlnit la finele saptamânii cu primarii din intreg judetul si sefii institutiilor ce detin baze de date cu persoanele aflate in România, scopul fiind de a discuta modul in care se vor actualiza listele electorale permanente si pentru a se vedea care primari au facut acest lucru inainte de referendum si care nu. Un rol important in acest proces il vor juca Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple, Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date, Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor, Serviciul pentru Imigrari Bacau, Autoritatea Electorala Permanenta si Serviciile Publice Comunitare Locale pentru Evidenta Persoanelor. Toate aceste institutii vor confrunta bazele de date pentru ca in final sa plece spre Bucuresti o lista pe care 9 categorii de persoane nu se vor mai regasi. „Toate operatiunile se vor desfasura pâna la data de 24 august 2012 pentru ca datele centralizate la nivel judetean sa se incheie pâna la data de 27 august 2012”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Prefectura Bacau. Reamintim ca in urma cu zece zile s-a vorbit de organizarea unui mini-recensamânt pentru actualizarea listelor electrorale. Reprezentatii Guvernului in teritoriu vorbeau atunci tot de infiintarea unor comisii doar ca verificarea ar fi trebuit sa se faca pe teren, din poarta in poarta. S-a renuntat la aceasta idee si listele vor fi actualizate din birou pentru a ajunge pâna la finele lui august la Curtea Constitutionala a României care se va pronunta cu privire la validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui.

Categorii de persoane ce vor fi scoase din liste:

- persoanele decedate;
- cele care si-au pierdut dreptul de a vota,
- cele care au obtinut statutul de cetatean român cu domiciliul in strainatate;
- persoanele care au pierdut cetatenia româna;
- cele al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit;
- care si-au schimbat domiciliul fara a fi radiate din lista localitatii resedintei anterioare;
- cele care se identifica la un domiciliu intr-un numar ce nu se coreleaza cu suprafata locuibila si numarul de camere ale imobilului;
- persoanele care si-au schimbat numele prin casatorie, divort, pe cale administrativa;
- persoanele cu resedinta/domiciliul in strainatate.
Geta Panaite
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO