» » Preşedintele afgan consideră necesară "regândirea" războiului antiterorist



Întreaga lume ar trebui să "regândească" războiul împotriva terorismului precum şi maniera în care este condus conflictul din Afganistan, a susţinut marţi preşedintele afgan Hamid Karzai, cu prilejul celei de-a 11-a comemorări a atacurilor teroriste de la 11 septembrie, transmite AFP.


"Satele şi locuinţele afgane au redevenit câmpuri de bătălie pentru un război nemilos care provoacă pierderi umane şi materiale ireversibile", a susţinut preşedintele afgan într-o ceremonie oficială organizată la Kabul.

Războiul din Afganistan, al cărui prim obiectiv a fost răsturnarea regimului taliban, un aliat important al reţelei teroriste Al-Qaida, "nu se derulează aşa cum ar fi trebuit", a mai adăugat el, în contextul intensificării atacurilor insurgenţilor talibani împotriva guvernului afgan.

Lumea întreagă "ar trebui să-şi regândească modul în care abordează terorismul, precum şi modul în care este purtat războiul antiterorist pentru a repara greşelile din trecut", a mai adăugat preşedintele afgan.

Preşedintele Karzai a mai afirmat în discursul său că "principala sursă" a terorismului internaţional rămâne însă "ignorată", o referinţă implicită la Pakistanul vecin acuzat că i-ar adăposti pe talibanii afgani aliaţi ai Al-Qaida. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO