» » » Fotbal - Preliminariile CM 2014: România - Andorra 4-0




Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Andorrei cu scorul de 4-0 (2-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014.


România a făcut un joc modest, dar a câştigat meritat, prin golurile marcate de Gabriel Torje (29), Costin Lazăr (44), Valerică Găman (90) şi Alexandru Maxim (90+2).

Surprinzător, Andorra a început mult mai bine meciul şi a avut primele situaţii de poartă, prin Lorenzo (4) şi Lima (7), dar loviturile lor de cap nu au nimerit ţinta. Prima şansă a tricolorilor a venit în min. 8, când Marica a fost aproape de gol, dar nu a reuşit să trimită spre poartă. Jocul a trenat multă vreme, jucătorii lui Piţurcă nu au găsit soluţii pentru a desface apărarea oaspeţilor, iar ocaziile clare de gol au fost destul de rare. Marica a tras într-un adversar (23), după care Lazăr a tras periculos de la distanţă (27).

România a deschis scorul în min. 29, la capătul unei faze prelungite de atac, balonul trecând pe la Tănase, Grozav şi Marica înainte de a ajunge la Torje, care a înscris la colţul lung.

Grozav a irosit trei situaţii mari de gol în min. 34, 38 şi 39, nereuşind să marcheze din poziţii excelente. Al doilea gol al echipei noastre a venit în min. 44, când Lazăr l-a învins pe Gomes cu un şut de la distanţă.

În repriza a doua, Lima a fost aproape de autogol în min. 60, dar Gomes s-a opus reluării sale nefericite. Andorra a avut şi ea o şansă notabilă, prin Pujol, în min. 70. România a mai avut o ocazie pe final, prin Lazăr, al cărui şut de la circa 26 de metri a fost respins de Gomes (88). Al treilea gol, norocos, a venit în min. 90, când Torje a executat o lovitură liberă, Găman a trimis cu capul spre poartă, iar mingea din bară l-a lovit pe portarul Gomes şi a intrat în plasă: 3-0. Maxim a făcut o fază splendidă, care a salvat spectacolul pe final, marcând primul său gol la naţională după o cursă remarcabilă: 4-0 (90+3).

Victorie clară a tricolorilor, dar jocul în partea secundă a fost chiar mai slab ca în prima repriză.

România şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a aduna şase puncte din primele două meciuri ale campaniei de calificare la CM 2014.

Va urma dubla cu Olanda şi Turcia, cele mai puternice adversare din Grupa D. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO