» » » Aproape 25.000 de bacauani au buletinele expirate



Acestia vor merge la vot la finele saptamânii numai daca vor reusi sa intre in posesia unui document de identitate valabil. Cartile de alegator nu sunt utile nici de aceasta data, dar cu toate acestea se elibereaza in continuare.

Mai sunt câteva zile pâna la alegeri, iar pentru aproape 25.000 de bacauani nu pare atât de important sa-si aleaga primarul sau consilierii care sa-i reprezinte. Toti acesti oameni au la momentul actual cartile de identitate sau buletinele expirate si pare greu de crezut ca vor reusi sa intre in posesia unui document nou pâna duminica, 10 iunie. Potrivit Biroului Judetean de Administrare a Bazelor de Date si Evidenta Persoanei Bacau, la finele saptamânii trecute erau 24.833 de persoane cu drept de vot care aveau cartile de identitate expirate. „In judetul Bacau sunt 601.790 de persoane, din judetul Bacau, care au drept de vot la alegerile locale din 10 iunie. Dintre acestea, 517.363 detin carti de identitate, iar 23.974 voteaza pentru prima data. Sunt tineri care au implinit vârsta de 18 ani dupa ultimele alegeri”, a explicat inspectorul Gabriel Ardei, seful BJABDEP Bacau.

Cartile de alegator nu sunt utile dar se elibereaza

Si la alegerile locale din acest an s-a decis ca cetatenii sa se prezinte la sectiile de votare tot cu cartea de identitate sau cu buletinul. Cartea de alegator, desi inutila, se elibereaza in continuare. Potrivit oficialilor aceluiasi birou, in judetul Bacau sunt 513.100 de persoane care detin astfel de documente. „Potrivit Legii 67/2004, dreptul de vot se exercita numai pe baza actului de identitate, iar prin act de identitate se intelege carte de identitate, carte de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pasaportul diplomatic sau de serviciu aflate in termenul de valabilitate. Cu privire la aspectele legate de cartea de alegator, precizam ca Ministerul Administratiei si Internelor supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative in vederea eliminarii cartii de alegator ca document in baza caruia se exercita dreptul de vot”, a mai spus Ardei. Acest proiect de lege poate fi consultat pe pagina de internet a MAI. (Geta P.)

http://www.desteptarea.ro/aproape-25.000-de-bacauani-au-buletinele-expirate.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO