» » » Doua demisii din Consiliul Local Onesti

Consilierii locali din Onesti au luat act, la ultima sedinta, de cererile de demisie inaintate de doi dintre colegii lor, avocatul Gelu Panfil, care a demisionat si din PDL, si Mircea Cetean (PNL). Cei doi au renuntat la mandatele de alesi locali din motive diferite, avocatul Panfil supectind o intelegere electorala secreta intre seful sau de partid, Valerian Vreme, si primarul Emil Lemnaru, iar liberalul Mircea Cetean ca urmare a numirii lui in functia de administrator unic la firma de termoficare din Onesti. De asemenea, procedurile urmate dupa anuntarea celor doua demisii sint in faze diferite. In cazul lui Panfil, mandatul sau a fost vacantat la ultima sedinta, urmind ca partidul sa desemneze o alta persoana in locul lui, iar in cazul lui Cetean s-a anuntat doar cererea de demisie, iar vacantarea postului va fi aprobata la prima sedinta. In ultimul sau cuvint din mandatul de consilier, avocatul Gelu Panfil a trecut in revista proiectele pe care le-a promovat in ultimii ani si a facut o apreciere de ansamblu a activitatii pe care a desfasurat-o, pina in momentul in care a renuntat la toate functiile politice. “Evident, cea mai importanta este cea de consilier local, functie de care ma despart cu tristetea ca nu am reusit în acest mandat sa realizez tot ce mi-am propus, din motive ce au tinut de context politic, divergente de opinie ale consilierilor, superficialitate în abordarea problemelor politice si, de ce nu, trebuie sa fiu sincer, si dintr-o oarecare ambitie excesiva a mea de a schimba anumite lucruri peste noapte”, a spus Panfil. El a amintit ca printre primele lui realizari se numara introducerea programului de noapte la farmaciile din oras. “Prin sprijinul dat de CAS Bacau, am reusit ca la Onesti sa avem asigurat serviciul de permanenta al farmaciilor – a precizat fostul consilier local. Este adevarat ca nu întotdeauna farmaciile au respectat cu strictete graficul, dar, dincolo de acest aspect, în esenta cred ca am aratat ca daca doresti sa faci lucruri pentru comunitate, gasesti pina la urma pirghiile necesare”. Urmatorul proiect a fost organizarea in parteneriat public-privat a Festivalului Verii, “scopul fiind acela de a economisi bani la bugetul local, în conditiile pastrarii traditiei festivalului”, dupa care a urmat initiativa privind “Stabilirea politicilor publice integrate în strategia de dezvoltare locala 2010 – 2 011”, proiect cofinantat din Fondul Social European, de pe urma caruia au beneficiat de cursuri de pregatire 170 de angajati ai administratiei locale.
Informatizarea spitalului a declansat conflictul cu primarul
Din calitatea sa de presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Onesti, Gelu Panfil a mai promovat inca doua proiecte, unul in cadrul programului “Casa Verde” si altul legat de informatizarea unitatii spitalicesti cu fonduri nerambursabile, insa cel din urma nu a fost acceptat de primarul Emil Lemnaru si de unii consilieri locali. “A fost si momentul în care comunicarea mea cu executivul s-a deteriorat iremediabil – a sustinut Panfil. Astazi ne aflam în punctul în care cautam solutii pentru a rezolva ceea ce putea fi facut cu putina întelepciune si maturitate politica si cred ca am învatat cu totii ca în astfel de situatii orgoliile nu îsi au rostul”. Avocatul Panfil a subliniat si protestul sau fata de hotarirea pentru trecerea platformei petrochimice in zona maxima de impozitare, A, “care majoreaza taxele si impozitele platformei onestene la un nivel fara precedent si fara o justificare pertinenta”, motiv pentru care el a depus un proiect pentru trecerea platformei in zona C. Gelu Panfil a mai criticat si “politizarea excesiva a deciziilor Consiliului local si adoptarea unor acte normative confuze si de multe ori abuzive, care a creat confuzie si îngrijorare în rindul onestenilor”. “Consider ca, din postura de consilier local, am respectat juramintul pe care l-am facut la începutul mandatului si, mai mult, am încercat sistematic sa pun interesul cetateanului mai presus de orice – a concluzionat Panfil. Am fost acuzat de catre primarul Onestiului ca sint indisciplinat si ca nu ma pot supune disciplinei de partid. Daca indisciplinat înseamna a pune interesul oamenilor mai presus de orice interes de partid sau de interese personale, recunosc, atunci, ca am fost, sint si voi ramine un indiciplinat din acest punct de vedere. Pe de alta parte, trebuie sa marturisesc ca am oroare fata de disciplina înteleasa ca încolonare, dupa modelul Partidului Comunist Român”. Fostul consilier nu a fost lasat sa-si termine discursul de ramas bun, el fiind deseori intrerupt de fostii sai colegi de consiliu, dar mai ales de cei de la PSD.
Liberalul Mircea Cetean, laudat de colegii de consiliu
Tot la ultima sedinta, si-a prezentat demisia din functia de ales local si liberalul Mircea Cetean, pentru ca mandatul sau nu mai este compatibil cu postul pe care il detine in prezent, acela de administrator unic la firma de termoficare, SC Termon CT SA, insa el a anuntat ca va pastra o strinsa legatura cu legislativul onestean. “Va voi prezenta informatii ori de cite ori imi veti cere acest lucru”, a spus Cetean. El a primit aprecieri favorabile din partea primarului, pentru “modul matur” in care a ridicat problemele in consiliu, in timp ce liberalul Cezar Olteanu si-a exprimat regretul ca Mircea Cetean nu va mai fi consilier local. (George MARTIN)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO