» » » » » » Tot mai mulți români câştigă procesele cu banca


Instanţa a decis ca dobânda plătită de un client să fie redusă de la 7%, la 0,2%. Este pentru prima dată în istoria bancară când marja de profit a băncii este eliminată, potrivit unei hotătârii date de judecători.
Magistraţii au decis că formula de calcul a dobânzii era incorectă şi netransparentă. Contractul inițial, semnat între părți în 2007, prevedea că marja de profit a băncii este zero. Doar că banca folosea un calcul al dobânzii netransparent și nici nu ținea cont de realitățile pieței din acel moment.
Legea s-a modificat în 2010, astfel că banca a fost nevoită să folosească formule transparente de calcul pentru dobânzi. În plus, s-a adăigat un indice de referință în funcție de moneda în care este contractat creditul.
Banca voia să obțină profit, astfel că a adăugat o clauză nouă - majora marja de profit de la zero, cât era inițial, la șapte procente, însă clientul a refuzat să semneze acele acte adiționale și s-a adresat instanței. Au fost câțiva ani de procese.
În final, clientul a avut câștig de cauză și banca a fost obligată să mențină marja de profit la valoarea inițială, și anume zero.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO