» » Ancheta cu pumnii in sediul Politiei Onesti: Ofiter sub acoperire torturat

Un ofiter sub acoperire a fost batut in sediul Politiei Onesti. Investigatorul facea parte din echipa care a organizat un flagrant in urma caruia o angajata de la Medicina Legala din Onesti a fost arestata pentru trafic de influenta. Acesta a ajuns pe mâna agentilor de la Rutiera, dupa ce a fost prins baut in trafic. In sediul Politiei a fost lovit de cei care-l audiau. Procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau vorbesc de tortura si au deschis o ancheta in acest sens. 
Ancheta cu pumnii la Politia Municipiului Onesti. Mai multi agenti de la Rutiera sunt acuzati ca au lovit un ofiter sub acoperire, venit de la Structura Speciala a Directiei Generale Anticoruptie, pentru a participa la prinderea in flagrant a unei angajate de la Cabinetul de Medicina Legala din Onesti suspectata ca cerea mita pentru falsificarea alcoolemiilor. Acesta juca rolul de sofer baut ce trebuia sa apeleze la serviciile ei pentru a-i maslui probele de sânge. Asa a ajuns in sediul Politiei Onesti unde agentii de la Rutiera l-au luat la bataie, fara sa stie pe cine lovesc. Procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau au deschis o ancheta in acest sens. „Este un incident regretabil. Investigatorul sub acoperire a fost lovit in sediul Politiei Municipiului Onesti. L-a lovit in zona fetei, dupa care a cazut si a primit mai multe lovituri peste corp. Urmeaza sa stabilim, sa extindem cercetarile. Este o situatie foarte grava si nu va ramâne nepedepsita. Dumnealui a fost prins in trafic baut, s-a intocmit dosarul penal, iar in cursul declaratiilor a fost agresat”, a declarat Carla Petraru, procurorul de caz. Magistratii considera incidentul ca fiind unul foarte grav si vorbesc de incadrarea acestuia la fapta de tortura. „Este cert ca a intrat viu si nevatamat si a iesit batut. Din punctul meu de vedere sunt indicii pentru tortura. Daca dumnealui va vrea sa depuna plângere este bine, insa pentru tortura, pentru purtare abuziva nu avem nevoie de plângerea dumnealui. Urma sa fie trimis la examinare medico-legala”, a mai spus procurorul Petraru. Se pare ca in birou erau trei politisti. 

La IPJ nu a ajuns nimic

Oficialii din Inspectoratul de Politie Judetean Bacau spun ca la ei nu s-a inregistrat nicio sesizare in acest sens. „La Inspectoratul de Politie nu a fost depusa nicio plângere din care sa rezulte ca vreo persoana ar fi fost agresata de catre politisti. Exista insa posibilitatea ca persoana respectiva sa se fi adresat direct unitatii de parchet competente, având in vedere calitatea celor implicati in eveniment”, a spus inspectorul Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Bacau. Procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau spun ca au mai avut in lucru dosare cu politisti acuzati ca au facut anchete cu pumnii, insa multe dintre ele nu s-au confirmat in final. 

Ofiter sub acoperire pentru un caz de mita la CML Onesti 

Ofiterul de la DGA facea parte din echipa care urmarea prinderea in flagrant a unei angajate de la Cabinetul de Medicina legala din Onesti, denuntata ca cerea mita pentru falsificarea alcoolemiilor soferilor. Rodica D. I-a cerut unui investigator sub acoperire suma de 2.200 de euro pentru a interveni pe lânga cadrele medicale de la Serviciul de Medicina Legala Bacau pentru modificarea rezultatelor analizelor de sânge. Sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului si ajutati de cei de la SRI, aceasta a fost prinsa în flagrant în timp ce primea o prima transa. „A fost prinsa dupa ce a primit 6.500 de lei, ca prima transa din suma de 2.200 euro pretinsa. Suma de bani a fost pretinsa si primita de catre D.R. pentru ca, folosindu-se de influenta sa asupra unor cadre medicale din Serviciul Judetean de Medicina Legala Bacau, sa determine denaturarea rezultatele analizelor toxicologice ale denuntatorului M.C. care a fost depistat în trafic conducând un autoturism pe raza municipiului Onesti, sub influenta bauturilor alcoolice”, a declarat cms. Ovidiu Neicutescu, purtatorul de cuvânt al DGA Bacau. Femeia a fost arestata preventiv pentru 29 de zile pentru infractiunile de trafic de influenta, favorizarea infractorului si instigare la fals. In ancheta ar putea fi prinse si alte persoane. „In ipoteza in care se confirma, vom extinde cercetarile si la Serviciul de Medicina Legala Bacau. In cazul angajatei respective, nu existau indicii ca era o influenta reala”, a mai spus Petraru. 
Rodica D. era angajata a Medicinei Legale din Onesti de mai bine de 20 de ani.
Geta Panaite


Vasile Oprisan, inspector sef IPJ Bacau:
„Nu pot sa stiu ce a fost acolo. Nu este ancheta noastra. Nu stim daca este plângere sau nu.”
Aneta Neagu, prim-procuror Parchetul de pe lânga Judecatoria Onesti:
“La noi nu s-a depus nicio plângere cu privire la acest incident. Nici anul trecut nu au fost cazuri in care politistii din Onesti sa fie acuzati ca au agresat pe cineva.”
Marcel Badara, seful SML Bacau:
„Am fost chemat la birou. S-au verificat niste probe aduse de la Onesti. Trusele erau sigilate, sunt si acum la fel, la noi în frigider. Nu erau lucrate si nu se pune în discutie modificarea unor astfel de buletine.”
http://www.onestiexpres.ro/ancheta-cu-pumnii-in-sediul-politiei-onesti-ofiter-sub-acoperire-torturat.html 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO