» » Nadia Comaneci si-a inmormintat tatal – VIDEO

Marea gimnasta si-a condus tatal, Gheorghe Comaneci, pe ultimul drum, simbata, la Onesti – alaturi de ea, la marea suferinta au fost mama, fratele, prieteni, dar si sute de onesteni care au vrut sa o vada pentru ca erau siguri ca de acum nu va mai veni la Onesti – praznicul, tinut in prezenta rudelor si cei mai apropiati prieteni, a avut loc la Hotelul “Trotus” – de la Onesti Nadia va pleca spre Bucuresti si apoi in America
Claudiu TANASESCU, Stefan POPA
Tristete mare ieri la Onesti. Nadia Comaneci si-a inmormintat tatal in cimitirul din curtea Bisericii “Sfintul Nicolae”. Gheorghe Comaneci avea 77 de ani si a decedat joi la Bucuresti, in urma unei afectiuni hepatice. Vineri, Nadia si-a adus tatal in orasul natal pentru a-l conduce pe ultimul drum. Slujba de inmormintare a fost sustinuta de un sobor de noua preoti in frunte cu protopopul de Onesti, preotul Constantin Alupei.
Ceremonialul a inceput la ora 12.00 si a durat aproape o ora si jumatate. Biserica si curtea acesteia au devenit neincapatoare pentru sutele de onesteni care au vrut sa fie alaturi de marea sportiva. Nadia, impreuna cu fratele ei Adrian si mama lor, Elena au stat la capatiiul sicriului pe toata durata slujbei religioase. Marea gimnasta a incercat sa isi ascunda durerea sub niste imensi ochelari de soare negri.
A avut puterea insa sa ii primeasca pe toti cei care au venit sa isi ia adio de la raposatul ei tata si sa le asculte cuvintele de incurajare. La finalul ceremoniei religioase protopopul Constantin Alupei a vorbit despre numele de Comaneci, prezent la Montreal pe tabela de note si care acum s-a urcat la ceruri si despre marea mostenire pe care a lasat-o romanilor prin fiica lui Nadia Comaneci. Din biserica, sicriul cu trupul neinsufletit, insotit pas cu pas de Nadia plingind si de familie a fost dus spre locul unde a fost sapat mormintul.
Nadia s-a sprijinit mereu de parintele protopop, care a incurajat-o. Dupa ce tatal ei a fost inmormintat, cea mai mare gimnasta a Romaniei din toate timpurile a invitat rudele si prietenii defunctului cei mai apropiati la parastasul de pomenire care s-a tinut la Hotelul “Trotus”. De aici, Nadia Comaneci urma sa plece la Bucuresti si apoi in Statele Unite.
Onestenii au venit cu mic cu mare sa o vada pe Nadia
Onestenii, oamenii in mijlocul carora a copilarit marea gimnasta si cea care a dus faima orasului peste tot in lume, au venit cu mic cu mare sa fie alaturi de ea la marea suferinta si mai ales sa o vada. “Venim sa o vedem acum, ca de acum daca s-a dus si taica-su, Dumnezeu sa il odihneasca, nu cred ca mai vine la Onesti.
Cine stie daca va mai veni vreodata aici si vom mai avea ocazia sa o vedem!”, sosoteau oamenii. Alta batrina mai norocoasa se lauda ca a reusit sa fie foarte aproape de marea gimnasta. “Eu am reusit sa o ating si sa ii spun doua vorbe de incurajare, sa fie puternica in aceste momente”, a spus babuta. Cei care nu au putut fi alaturi de Nadia au trimis coroane si jerbe de flori: cluburi sportive din toata tara si autoritati, precum si oameni de afaceri.
Gigi Netoiu si Ion Badea, alaturi de Nadia
La slujba de inmormintare au fost prezenti si oamenii de sport, Gigi Netoiu, fost actionar la Dinamo si Ion Badea, cel ce conduce ciclismul romanesc. “Toti prietenii Nadiei sint alaturi de ea. Am vrut sa fiu in mod deosebit aici alaturi de Nadia pentru ca prietenii trebuie sa fie alaturi la bine, dar si la rau si pentru a o ajuta sa treaca mai usor peste aceasta pierdere”, a declarat Ion Badea. Au lipsit insa sefii judetului, Dragos Benea, care i-a conferit Nadiei titlul de cetatean de onoare al judetului Bacau sau prefectul Constantin Scripat.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO