» » Start la repartizarea computerizata

DESCARCA sau VEZI mediile generale pentru ADMITEREA in liceu!

Dupa ce nervii absolventilor de gimnaziu, dar, mai ales, ai parintilor lor au fost pusi greu la incercare, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a afisat, in sfarsit, ierarhizarea mediilor generale necesare pentru aplicarea dosarelor la admiterea in liceu. Per total, rezultatele la nivelul intregului judet sunt bune, avand in vedere ca 9 elevi au obtinut media generala de admitere 10, iar peste 2.900 au medii intre 8 si 9. 

Media de admitere la liceu a fost calculata ca medie aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor de gimnaziu. In judetul Bacau sunt inscrisi in aplicatia pentru admiterea in liceu 7.486 de elevi. Noua dintre ei au reusit performanta de a obtine media de admitere maxima, adica 10 pe linie. Cei noua sunt Irina Maria Danila, Alexandru Roatis, Luca Sova si Mara Adelina Benchea (toti din Bacau), Marius Avram, Miruna Bordea si Georgiana Isac (din Onesti), Andreea Ioana Mares (Moinesti) si Karina Diana Bildigau (Comanesti). Alti 1.240 de elevi au obtinut medie de admitere peste 9, iar inca 1.690 - medii peste 8. Doar 843 de absolventi au medii peste 5 si 199, sub 5. 

Fisa de inscriere trebuie completata corect

Odata facuta aceasta ierarhizare a mediilor de admitere, absolventii de gimnaziu pot completa fisele de inscriere pentru liceu, la invatamantul de zi, care se vor centraliza pentru a se efectua apoi repartizarea computerizata a elevilor, conform metodologiei si calendarului admiterii emise de Centrul National de Evaluare si Examinare a Ministerului Educatiei.Repartizarea se face in ordinea descrescatoare a mediilor, in functie de locurile din licee. "Se recomanda parintilor sa completeze un numar suficient de optiuni in fisa de inscriere, pentru a-si asigura repartizarea, tinand seama de media lor de admitere si de media ultimului admis la licee in anul precedent. Daca nu sunt completate suficiente optiuni, elevul risca sa ramana nerepartizat sau poate fi repartizat intr-un mod necorespunzator mediei sale de admitere", a explicat prof. Teodora Craus, inspector scolar general adjunct. 

Liceele "tari" se intrec in oferte

La fel ca si in anii trecuti, colegiile nationale de varf din Bacau raman Colegiul National “Ferdinand I”, Colegiul National “Vasile Alecsandri” si Colegiul National “Gheorghe Vranceanu”. Primul dintre ele are pentru admiterea in clasa a IX-a 210 locuri, respectiv 150 la Matematica-informatica, cu specializarile intensiv informatica si intensiv engleza (ultima medie anul trecut 8.
40), 30 la Stiinte sociale (ultima medie 8.93) si alte 30 la Filologie intensiv engleza (ultima medie 8.41). CN "Vasile Alecsandri" Bacau a stabilit pentru admiterea in liceu 240 de locuri. "120 de locuri sunt pentru profilul real, la Matematica - informatica si Stiintele naturii, unde ultima medie de anul trecut a fost de 8.72, iar alte 120 de locuri sunt pentru profilul uman, la Filologie bilingv engleza, Filologie intensiv engleza, Stiinte sociale si Stiinte sociale intensiv engleza, unde anul trecut au fost ca ultima medie 8.72", a explicat prof. Vasile Cautis, director. Colegiul National "Gh. Vranceanu" Bacau "pune la bataie" 150 de locuri la real (matematica-informatica, cu specializarile intensiv informatica si intensiv engleza , ultima medie 9.25) si 60 de locuri la uman (Filologie si Filologie intensiv engleza, ultima medie 8.98. Si la Colegiul Economic “Ion Ghica” aglomeratia este mare (480 de locuri), pentru cei care vor sa urmeze o cariera in domeniu si care au o medie de admitere intre 7.65 si 8.46.

Medii mai mici pentru liceele tehnice

Celelalte licee bacauane merg mai mult pe specializarile de profil. La Colegiul “Dumitru Mangeron”, de exemplu, oferta educationala este axata mai multe pe tehnica, mecanica, mecatronica si automecanica (iar ultimele medii de admitere sunt intre 4.47 si 4.79), la fel ca si Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” (ultimele medii 4.08 - 5.66). Insa la CT “N.V. Karpen” se bazeaza pe tehnician telecomunicatii, tehnician in activitati de posta sau operator tehnica de calcul (ultima medie de admitere anul trecut - 6.53). 

Plan de scolarizare pentru liceu, in anul scolar viitor:
- numar total de locuri 7.650
- dintre acestea 7.530 sunt locuri la zi (pe 251 de clase)
- 120 de locuri sunt pentru invatamant cu frecventa redusa
- suplimentar: 330 de locuri - pentru invatamantul vocational 
- locuri rezervate pentru rromi - 198

Dispozitii finale:
Elevii care au ramas cu mediile neincheiate la sfarsitul semestrului al doilea isi vor definitiva situatia scolara in perioada 25-31 august, cand va avea loc a doua repartizare computerizata. Prezentarea de inscrisuri false, la inscrierea in licee, atrage dupa sine eliminarea din admitere a candidatului.
Etapele admiterii in liceu:
- 29 iunie - afisarea la nivel judetean a listei cadidatilor in ordinea descrescatoare a mediilor
- 30 iunie - completarea optiunilor de catre absolventii claselor a VIII-a, insotiti de un parinte
- 12 iulie - repartizarea computerizata
- 13 iulie - afisarea la scolile de provenienta a listei finale de repartitii si a actelor de inscriere la liceu
- 15 iulie - afisarea de catre licee/colegii a listei candidatilor repartizati in acea unitate
- 15-25 iulie - inscrierea candidatilor la liceul la care au fost admisi
Roxana Neagu



http://www.desteptarea.ro/start-la-repartizarea-computerizata.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO