» » » Se face lumina in cazul posibilei fraude de la sindicatul Ecotehning

Sindicatul Ecotehning din societatea Chimcomplex Borzesti a primit, de la Politia Onesti, rezultatele cercetarii cu privire la folosirea documentelor contabile ale acestei organizatii in perioada 2008 – februarie 2010 si la modul cum au fost cheltuiti banii sindicatului de catre fostul lider, Mihai Andrisca. Astfel, s-a terminat expertiza contabila, efectuata de un expert contabil din Bacau, pentru documentele contabile aferente perioadei 2009 – februarie 2010 si s-au gasit cheltuieli nejustificate in valoare de aproape 9.900 de lei. “Pentru 2008 – ne-a informat liderul sindicatului, Dorel Balaita -, Andrisca nu a adus nici un document contabil justificativ, doar un bilant, care a fost depus la Administratia financiara. Fostul lider sustine ca i-au fost furate documentele”.
Conducerea sindicatului a intocmit observatiile ei la documentele contabile puse la dispozitie, precum si o adresa catre Politia Onesti, insotita de un cumul de documente. “Domnului Andrisca i s-a deschis un dosar penal – a mai precizat Dorel Balaita. Noi ne-am constituit parte civila in acest dosar, pentru recuperarea unui prejudiciu pe care il consideram in valoare de peste 56.000 de lei. Deoarece pina la aceasta ora domnul Andrisca nu a binevoit sa ne inmineze si celelalte documente contabile ale Sindicatului Liber Ecotehning Onesti pentru perioada 2002 – 2007 inclusiv si constatind neregulile din documentele contabile puse la dispozitie, am solicitat sprijinul Politiei pentru recuperarea si a acestor documente”.
Liderii sindicatului cred ca Mihai Andrisca ar fi falsificat cel putin o chitanta si ca ar fi avut deplasari la intruniri sindicale fictive sau cind ar fi fost in concediu medical. “Pe ce a cheltuit banii sindicatului in 2009? – se mai intreaba liderii. Ne-au atras atentia facturile de telefon mobil de 150 – 430 de lei pe luna si multitudinea deplasarilor la diverse intruniri sindicale sau cursuri, uneori cite trei pe luna. Desi ne-a lasat o datorie la Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie de 5.300 de lei, unde nu a mai platit cotizatia din septembrie 2008, nu a uitat sa-si ridice lunar indemnizatia de lider, de 800 de lei”. (Petru DONE)
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/02/02/se-face-lumina-in-cazul-posibilei-fraude-de-la-sindicatul-ecotehning.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO