Statiunea bacauana Slanic Moldova este plina de turisti, niciunul din cele 4.000 de locuri de cazare nefiind disponibil.
Turisti de toate vârstele au ocupat statiunea balneara bacauana atrasi de oferta de tratament sau de preturile practicate. Viceprimarul localitatii, Constantin Rahau, spune ca statiunea e preferata de toate categoriile de turisti pentru ca oferta bate orice concurenta. “Avem un grad de ocupare al locurilor de cazare de 120 la suta. Toate cele 4.000 de locuri disponibile sunt ocupate si, in plus, o mare parte din apartamentele care au fost declarate locuinte de vacanta sunt pline. Pur si simplu nu mai avem locuri de cazare”, a declarat viceprimarul din Slanic Moldova.
El este de parere ca turistii sunt atrasi de seriozitatea hotelierilor, de conditiile bune de tratament si de cazare, dar si de eforturile administratiei locale de a-i distra pe cei care vin in statiune. “In fiecare week-end noi avem un festival de folclor, promovam trupele de pe Valea Muntelui si din intreg judetul Bacau. Suntem bucurosi ca putem oferi muzica populara sau usoara turistilor”, a mai spus viceprimarul Constantin Rahau.
“Este foarte bine aici. Sunt multi ani de când vin la tratament si pot sa spun ca statiunea arata bine. E foarte frumos”, spune Ioan Carp, un pensionar aflat in a patra zi de tratament.
Fie ca se plimba prin parcul frumos amenajat, fie ca asculta concertele folclorice sau se plimba pe la izvoarele cu apa minerala, un sejur la Slanic Moldova nu este complet fara o vizita la pastravarie. “Este emblema statiunii inca de pe vremea lui Ceausescu, numai ca atunci pastrav mâncau doar partidul si sindicatul”, spune Constantin Rosculet (foto), proprietarul acesteia. Pescar din 1972, el a creat toate retetele pe care le serveste pescaria.
“Toate retetele sunt proprii si testate si imbunatatite de mine”, spune el. Fie ca e vorba de pastrav prajit sau la gratar, saramura de pastrav, chiftelute, plachie, ciorba pescareasca sau ciorba de perisoare din pastrav, ori pastrav afumat in cetina de brad, toate acestea sunt preparate dupa retetele lui Constantin Rosculet. Care, asa cum ii sta bine unui bucatar, le tine secrete.
Niciun comentariu: