» » Căşuneanu jr a distrus 17 profesori

Ionuţ Căşuneanu (stânga) este pasionat de motocicleteProcurorii au trimis în judecată 17 cadre didactice din Bacău, acuzate că i-au încheiat în fals situaţia şcolară mezinului familiei Căşuneanu. Ionuţ Căşuneanu s-a transferat doar pe hârtie la Colegiul „Ion Ghica“ din Bacău, de la un liceu din Germania. Profesorii i-au dat note deşi tânărul nu dădea pe la cursuri.
Întregul scandal în care este implicată familia lui Costel Căşuneanu a început în urma unui denunţ anonim făcut la Parchet, în martie 2007. În acesta se reclama faptul că Ionuţ Căşuneanu (23 de ani), transferat de la o şcoală din Germania la liceul din Bacău, a încheiat cu brio clasa a XII-a deşi venea foarte rar la ore.
În urma cercetărilor, toţi  cei care i-au fost profesori mezinului lui Costel Căşuneanu la Colegiul „Ion Ghica" au fost trimişi în judecată de Parchet, fiind acuzaţi că i-au încheiat situaţia şcolară deşi tânărul era plecat din ţară. Pe lângă aceştia, mai este învinuit şi Ovidiu Relu Cojocaru, fost director al liceului şi şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean în perioada 2007-2009, fiind acuzat de instigare la fals intelectual.
„Tatăl va asfalta curtea şcolii"
În faţa anchetatorilor, profesorii au afirmat că Ovidiu Relu Cojocaru, directorul şcolii, a făcut presiuni ca situaţia şcolară a lui Căşuneanu jr să fie încheiată cu succes. Ca plată, Căşuneanu urma să „sponsorizeze" colegiul băcăuan. „Am fost chemată de directorul şcolii în biroul său şi mi l-a prezentat pe Ionuţ Căşuneanu, spunându-mi să-l evaluez deoarece face studii în străinătate şi doreşte să susţină Bacalaureatul în România, sens în care în semestrul al doilea a fost înscris în clasa a XII-a la Colegiul Economic (...) În discuţia avută cu directorul după plecarea elevului, acesta mi-a spus că vrea să-l ajute pe elev să-şi definitiveze situaţia pe semestrul doi, deoarece tatăl lui va finanţa şcoala şi va asfalta curtea şcolii, lăsându-mă să înţeleg că şi eu, la rândul meu, trebuie să ajut la încheierea situaţiei şcolare", a declarat Elena Moisă, profesor de limba germană. 
Absenţe după indicaţiile directorului
Ba, mai mult, Cojocaru a „pledat" în faţa profesorilor că elevul Căşuneanu nu poate ajunge la toate orele de curs, deoarece frecventează şi o altă şcoală în Germania. „Am fost chemată de directorul Cojocaru în biroul său şi am fost informată că elevul Căşuneanu urmează să fie înscris în catalog având toate avizele de la minister. Cu această ocazie am fost informată că elevul nu va frecventa în totalitate cursurile, fiind înscris în acelaşi timp şi la o şcoală din Germania. Directorul a precizat că trebuie încheiată situaţia şcolară a elevului Căşuneanu", a declarat în faţa poliţiştilor Magdalena Mardare, profesoară de filosofie. Ca să să pară totul bine pus la punct, directorul Cojocaru le-a solicitat unor profesori să pună doar câteva absenţe, dar la anumite date indicate de el în perioada februarie - aprilie. „Directorul Cojocaru mi-a solicitat să scriu în catalog absenţele, şi mi-a dat mai multe pixuri, spunându-mi să nu trec toate absenţele cu acelaşi pix", a declarat Lidia Dubenco, profesoară de informatică. Mai mult, potrivit procurorilor, tânărul şi-a susţinut examenul de echivalarea studiilor din Germania cu cele din România la o altă dată decât la cea stabilită de ministerul de resort. „Unicul examen de diferenţă pe care elevul trebuia să îl susţină, potrivit adresei MEC, respectiv la limba şi literatura română, a fost stabilit la 7 aprilie 2006, dată la care Ionuţ Căşuneanu nu se afla în ţară, aşa cum rezultă din procesul-verbal de consemnare a verificărilor privind intrările şi ieşirile din ţară", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Ei solicită anularea situaţiei şcolare false.
„Nu mă mai acuză nimeni!"
Ovidiu Relu Cojocaru, fostul director al Colegiului Economic, se consideră nevinovat. Acesta susţine că  toţi colegii din şcoală nu-şi mai susţin acum declaraţiile date în faţa procurorilor. „Niciunul dintre profesori nu mă mai acuză acum, când suntem în faza de judecată. Nu pot să fac alte declaraţii, trebuie să mă lămuresc şi eu despre ce este vorba. Abia a fost primul termen", a afirmat fostul director al colegiului băcăuan.
Primul termen al procesului în care sunt judecate cele 17 cadre didactice a avut loc ieri. „Au fost audiaţi inculpaţii şi se continuă cercetarea judecătorească. Următorul termen va fi la 18 aprilie, când vor fi audiaţi martorii din dosar", a declarat Laurenţiu Păduraru, preşedintele Judecătoriei Bacău. În cazul în care aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, dascălii riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi
cinci ani.
"Directorul mi-a spus că vrea să-l ajute pe elev să-şi definitiveze situaţia pe semestrul doi, deoarece tatăl lui va finanţa şcoala şi va asfalta curtea şcolii."
Elena Moisă profesoară de limba germană
„Nu are nicio vină"
Costel Căşuneanu îşi apără fiul. „Nu aş vrea să comentez. Dăm naştere la tot felul de discuţii şi numai de asta nu am nevoie acum. Fiul meu nu are nicio vină pentru că, acolo, nu s-au înţeles nişte directori", a declarat presei „regele asfaltului".
Cadrele didactice trimise în judecată
1. Florin Zdăvârdici, diriginte, profesor de matematică;
2. Olimpia Kramer, profesoară de istorie;
3. Marilena Grigoraş, profesoară educaţie fizică;
4. George Adrian Purcaru, profesor de religie;
5. Lidia Dubenco, profesoară de informatică;
6. Carmen Mitrofan, disciplina studiul calităţii produselor;
7. Virgil Niţă, profesor de geografie;
8. Rodica Elena Moisă, profesoară de limba germană;
9. Mihaela Liliana Ciuchi, profesoară de marketing;
10. Miruna Raluca Soisun, profesor de limba şi literatura română;
11. Simona Felegean, disciplina finanţe;
12. Aneta Radu, profesoară contabilitate;
13. Gheorghe Dima, profesor de biologie;
14. Ioan Busuioc, profesor de statistică;
15. Magdalena Mardare, profesoară de filosofie;
16. Andreea Pădurar, educţie antreprenorială;
17. Ovidiu Cojocaru, fostul director al şcolii.
Masterand la ASE, pasionat de vânătoare
Mezinul familiei Căşuneanu, în Mozambic, la safari Foto: www.gamehuntersafrica.com
Potrivit unuia dintre profesorii lui Ionuţ Căşuneanu, acesta a luat Bacalaureatul cu media 9.45, fiind al treilea pe listă. Cadrul didactic a explicat că fiul „regelui asfaltului" avea nevoie să termine studiile în ţară pentru a se putea înscrie la o facultate din România.În cel de-al doilea semestru în care Ionuţ a urmat cursurile la Liceul Economic, directorul le-ar fi impus dascălilor să-i dea note mari pentru a îmbunătăţi media. Ionuţ Căşuneanu a intrat la ASE Bucureşti în 2006, la Facultatea de Administrare a Afacerilor, secţia în limba engleză. Profesorii spun că a intrat „pe cont propriu valutar", adică a fost înmatriculat ca cetăţean străin.
„A intrat la noi în anul universitar 2006-2007 şi a terminat licenţa în 2008-2009. A terminat cu note bune 9, 9,11 şi 9,20. În 2009-2010 a intrat la masterat, tot la Administrarea Afacerilor în limba engleză, şi acum e în anul doi. El n-ar fi putut să se înmatriculeze dacă nu avea toate actele echivalate de către minister. S-a înmatriculat ca fiind cetăţean german", a precizat Ioan Roşca, rectorul Academiei de Studii Economice. Candidaţii care se înscriu „pe cont propriu valutar" nu susţin examen de admitere. Ionuţ Căşuneanu nu a putut fi audiat în cursul urmăririi penale. Pe motiv că sunt necesare verificări suplimentare pentru a se elucida dacă a participat sau nu la săvârşirea vreunei fapte, procurorii au dispus disjungerea cauzei.
Unul dintre cei mai bogaţi români, Costel Căşuneanu îşi permite orice extravaganţă pentru el şi familia sa. Omul de afaceri şi cei doi fii au dezvoltat o pasiune pentru maşinile puternice. Căşuneanu a fost primul român care a achiziţionat un Bugatti Veyron, un autoturism de peste un milion de euro, considerat a fi cel mai scump din ţară. Pasionat de motociclism şi curse off-road, Ionuţ Căşuneanu are ca hobby şi vânătoarea. În 2008 a fost în Mozambic, la un safari unde a împuşcat un bizon, un porc mistreţ şi mai multe antilope.
Olimpia Filip,Geta Panaite, Andreea Ofiţeru


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO